23.1.2019. Radionica za članove HUP-a: Analiza prodaje u Excelu, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb, 9:00

23.01.2019.

Poštovani članovi,

pozivamo vas na edukaciju na temu „Analiza prodaje u Excel®-u“ u srijedu 23.01.2019. s početkom u 9:00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, Radnička cesta 52, 1. kat.

Ova edukacija je druga u nizu kontroling radionica koje HUP organizira s Poslovnom učinkovitosti. Teme radionica su povezane sa glavnim grupama procesa kontrolinga, a edukacija „Analiza prodaje u Excel®-u“ je povezana s glavnom grupom procesa „Analiziranje“ odnosno „Funkcijskim / prodajnim kontrolingom“.

Analiza prodaje u Excel®-u

Opis i ciljevi

Kontroling je funkcija menadžmenta čiji su glavni ciljevi postizanje efektivnosti i efikasnosti u cjelokupnom poslovanju odnosno njegovim dijelovima, kao što je primjerice prodaja. To se postiže kroz procese planiranja, analiziranja, izvještavanja i internog savjetovanja koji su dijelovi procesnog modela kontrolinga. Na ovoj edukaciji će se kroz brojne praktične primjere pojasniti značaj kontrolinga, sadržaj procesnog modela kontrolinga, a poseban naglasak će se staviti na analiziranje, i to prodaje kroz primjere u Excel®-u.

Kome je radionica namijenjena?

Vlasnicima i menadžmentu poduzeća te specijalistima u prodaji i kontrolingu, te svim analitičarima i onima koje zanima ili su uključeni u procese analiziranja poslovanja, a posebice prodajnih rezultata.

SADRŽAJ

Funkcijski kontroling

  • Procesni model kontrolinga
  • SIPOC princip
  • [EXCEL®] Utjecaj sniženja prodajne cijene na prodajni rezultat

Koncept prodajnog kontrolinga 

  • Prodajne dimenzije
  • Profitabilnost vs. Likvidnost vs. Rentabilnost
  • [EXCEL®] Plan prodaje

Analiza i upravljanje prodajom

  • Prodajne aktivnosti – leading indicators
  • Prodajni rezultati – lagging indicators
  • [EXCEL®] Mjerenje uspješnosti prodaje

Svoje prijave na ovu edukaciju ljubazno molimo šaljite na hup@hup.hr zaključno s 21.01.2019. godine.

Za sve polaznike ove edukacije, koji žele unaprijediti svoja Excel® znanja, omogućili smo popust od 10% na edukaciju „Napredni Excel®“ koja se održava u organizaciji Poslovne učinkovitosti od 30. – 31.01.2019.

Kod prijave je bitno u napomeni unijeti kod HUP-EXCEL-01-2019, a detaljne informacije i prijava se nalazi na sljedećem linku:

http://www.poslovnaucinkovitost.eu/aktualne-edukacije/cijena/napredni-tecaj-excel-a5

Predavač

Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani HI Chart i ZEBRA BI konzultant partner za IBCS certificirano informatičko rješenje za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

vrh stranice