22. 11. 2022. RADNI RUČAK s s ministrom financija Markom Primorcem, Hotel Hilton Garden Inn, Radnička 21, Zagreb - 8 kat, 13 sati

22.11.2022.

Pozivamo vas na Radni ručak s ministrom financija Markom Primorcem, u utorak, 22. studenoga 2022. godine, s početkom u 13:00 sati, u hotelu Hilton Garden Inn, Radnička 21, Zagreb - 8 kat.

HUP - Udruga malih i srednjih poduzetnika, nakon stanke, iznova započinje s događanjima Radni ručak s poduzetnicima za sve članove Hrvatske udruge poslodavaca. Radni ručak organiziramo od 2004. godine s ciljem da poduzetnicima i donositeljima gospodarskih politika omogućimo živu i dinamičnu komunikaciju.

Poduzetnička zajednica je pozitivno ocijenila porezne reforme provedene u nekoliko krugova tijekom posljednjih godina. No, unatoč tome, poduzetnici smatraju kako je za veće unapređenje gospodarskog sustava potrebno provesti intenzivnije porezne promjene, a koje je Hrvatska udruga poslodavaca komunicirala kao poreznu reformu.

HUP je tijekom ove godine izradio niz prijedloga u području poreznog rasterećenja rada: snižavanje niže stope poreza na dohodak s 20% na 15%, a primjena više stope poreza tek na visokim plaćama, povećanje neoporezivog iznosa osobnog odbitka na 5.000 kn, smanjenje doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, povećanje godišnjeg iznosa neoporezivih primitaka. Neka porezna rasterećenja, a to je povećanje godišnjeg iznosa neoporezivog primitka, su usvojena i to je dobar korak ali nije dovoljan. S ministrom ćemo otvoriti i temu najave uvođenja poreza na ekstraprofit. U neizvjesnim vremenima je porezno rasterećenje gospodarstva još i važnije kako bismo se transformirali u konkurentnu i pametnu ekonomiju.

Kako ove prijedloge sagledati u vremenima nepredvidivih globalnih okolnosti, ekonomske neizvjesnosti i novih izazova, o smjeru provedbe daljnjih reformi, promjenama i učincima na gospodarski sustav te cijelu društvenu zajednicu bit će tema ministrovog izlaganja na Radnom ručku.

Nakon uvodnog izlaganja ministra Marka Primorca, imat ćete priliku postavljati pitanja, a potom slijedi druženje uz ručak.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 300 kn + PDV .

LINK ZA KUPNJU KOTIZACIJE JE OVDJE

Radni ručak održava se u Hilton Garden Inn hotelu u Zagrebu, Radnička 21, u dvorani South na 8. katu s početkom u 13.00 sati, a prijava sudionika započinje u 12.30. Molimo vas da na događanje donesete svoje Entrio ulaznice.

Radni ručak traje od 13:00 do 15:00 sati.

Broj sudionika je 150 stoga vas pozivamo da što prije izvršite svoju prijavu za sudjelovanje.

vrh stranice