22.11.2019. Važnosti generičkih kompetencija mladih informatičara - Što misle poslodavci?, HUP, Radnička cesta 52/1, 9:00

22.11.2019.

Hrvatska udruga poslodavaca organizira predstavljanje rezultata istraživanja, koje su proveli Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina i Tehničko veleučilište Zagreb uz potporu Hrvatske udruge poslodavaca - HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti i HUP HR Kluba te Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore i CISEx-a - Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera o Važnosti generičkih kompetencija mladih informatičara - Što misle poslodavci? koje će se održati u petak, 22. studenog 2019. g. s početkom u 9 sati u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/I., 10 000 Zagreb (Green Gold - ulaz R2).

Nastupajućim dobom Industrije 4.0 i digitalne transformacije poslovanja, ali i značajnim promjenama u društvu općenito, tradicionalne potrebe za vertikalnim, tehničkim znanjima (zanimanjima) postupno se smanjuju u korist generičkih/općih/prenosivih vještina poput rješavanja složenih problema, kritičkog razmišljanja, kreativnosti, rada s ljudima, emocionalne inteligencije i sl. Istraživanjem se pokušalo kroz svojevrsni konsenzus hrvatske ICT industrije saznati postoji li manji skup vještina koje bi mogli staviti na agendu visokog obrazovanja, bilo kroz dijelove nastavnih ili nenastavnih aktivnosti, a također upozoriti i same studente na njihovu važnost.

U istraživanju su sudjelovali svi poslovni segmenti koji zapošljavanju – ICT industrija, poslodavci u ne-IT firmama i uprava i to svih  segmenata – od uprave, izvršnog rukovodstva pa do samih IT stručnjaka, voditelja timova, zaposlenika koji neposredno sudjeluju u odabiru mladog kadra. Kao poseban, stručni segment, uključeni su stavovi HR profesionalaca (21%).

Istraživanje će predstaviti:

Dr.sc. Katarina Pažur Aničić - docentica je na Fakultetu organizacije i informatike (FOI), na Katedri za razvoj informacijskih sustava te ujedno voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) FOI-ja

i

Dr.sc. Vjeran Bušelić - viši predavač na Tehničkom Veleučilištu Zagreb (TVZ) i voditelj karijernog savjetovanja s višegodišnjim radom u IT sektoru.

Ukupno trajanje predstavljanja rezultata je 1,5 sat. Sudionici će imati prilike postavljati pitanja i komentirati rezultate.

Prijave možete slati do četvrtka, 21. studenog 2019. g. kolegici Štefici Frančini na adresu e-pošte: stefica.francina@hup.hr

vrh stranice