22.11.2013. Prezentacija - EU alati Ministarstva gospodarstva

22.11.2013.

Pristupanjem RH u EU, od 1. srpnja 2013. pokrenuti su i novi EU alati koji su dostupni građanima i poslovnim subjektima u RH u cilju ostvarivanja prava na jedinstvenom EU tržištu. Glavno obilježje jedinstvenog tržišta je sloboda kretanja roba i pružanje usluga. Glavni koordinator u Hrvatskoj za nove EU alate je Ministarstvo gospodarstva koji kroz nove mehanizme elektronski povezuje Hrvatsku sa relevantnim centrima u Europskoj komisiji i drugim zemljama članicama.

Kako bi Vam dali kvalitetniji uvid u sadržaje i mogućnosti novih EU alata,u organizaciji HUP-a i Ministarstva gospodarstva u petak 22. studenog 2013.s početkom u 12.00 sati održati će se prezentacija za članove HUP-a.

Sadržaj prezentacije:

• Jedinstvena kontaktna točka za usluge – o načinima i uvjetima prekograničnog pružanja usluga
• SOLVIT - besplatna online usluzi koja pomaže u rješavanju problema zemalja članica
• nacionalni Europski potrošački centar - pruža savjete i pomoć o potrošačkim potrošačima pravima u prekograničnoj trgovini usluga i roba
• Kontaktna točka za proizvode – daje informacije o propisima i nadležnim tijelima koji se primjenjuju za određene proizvode
• Informacijski sustav unutarnjeg tržišta

Tema prezentacije: novi EU alati
Mjesto održavanja: velika dvorana HUP-a, Pavla Hatza 12, Zagreb
Datum održavanja: petak, 22.11.2013.
Trajanje prezentacije: 12:00 – 14:00 sati
Predavači iz Ministarstva gospodarstva
Sudjelovanje na prezentaciji je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem e-maila do četvrtka, 21. studenoga 2013. godine odnosno elektronskim putem na: hup@hup.hr naznačite ime i prezime sudionika i naziv tvrtke iz koje dolazite.

Poveznice na navedene alate nalaze se na www.mingo.hr/robe
vrh stranice