22.04.2021. Webinar: Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju; 10:00

22.04.2021.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizira webinar „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju“ koji će se održati u četvrtak 22. travnja 2021. godine s početkom u 10 sati. 

Ukoliko poslujete u sektoru C prerađivačke industrije i planirali ste ulaganje u opremu, strojeve i/ili infrastrukturu, digitalizaciju i usavršavanja radnika, potičemo vas da se prijavite na ovaj webinar u organizaciji HUP Osijeka gdje će vam stručnjaci iz konzultantske tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. predstaviti poziv i savjete za uspješan prolaz projekata.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog poziva je 1.14 milijardi kuna. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu iznosi 500.000,00 HRK, dok je najviši iznos potpore 7.500.000,00 HRK.

Svrha poziva je jačanje konkurentnosti poduzeća (MSP-ova) na domaćem i svjetskim tržištima i priprema zelenog, digitalnog i otpornog oporavka gospodarstva kroz poticanje energetski učinkovite i/ili tehnološki napredne proizvodnje te inovativnih poslovnih modela u svrhu razvoja novih kompetencija, povećanja proizvodnje, povećanja izvoza i očuvanja postojećih te poticanja  stvaranja novih radnih mjesta.

Stručnjaci iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. imaju iskustva u uspješnom apliciranju i savjetovanju u provedbi niza projekata iz sva tri prijašnja slična poziva te su svojim klijentima osigurali nove hale, nove strojeve, energetske certifikate, opremu, alate, radna vozila, softvere, usavršavanje zaposlenika i pokrivanje dijela troškova povezanih s pripremom projekta. Upravo zbog svog znanja i iskustva predavači su na ovoj radionici. Uz svoje dugogodišnje znanje izrađuju stručno mišljenje o usklađenosti Vaše projektne ideje s uvjetima Poziva i prije početka pisanja projekta,  čime procjenjuju koliko bodova projekt može ostvariti odnosno isplati li se aplicirati. Mišljenje o sukladnosti projekta s pozivom je besplatno. Važno je samo pokrenuti na vrijeme!

Program webinara:

10:00-10:30       Predstavljanje agende webinara

Primjeri financiranih EU projekata

Predstavljanje uvjeta oziva

Uvjeti prihvatljivosti prijavitelja

Financijska alokacija, prihvatljivost aktivnosti, troškova i vrsta potpora

10:30-11:00       Pokazatelji projekata, bodovna tablica

Savjeti za procjenu mogućnosti prolaza projekata

Proces pripreme projekata i dokumentacija

Savjeti za uspješnu pripremu i provedbu projekata

11:00-11:30       Pitanja polaznika

Predavači na webinari su:

Tajana Lovrić - magistra međunarodnih odnosa i diplomacije na Libertas međunarodnom sveučilištu u Zagrebu. Diplomirala je europske studije na University of Texas at Austin te završila MBA studij e-Leadership na VŠ Algebra. Radila je kao asistentica na projektu u uredu lokalnog razvoja Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Zadru. Posjeduje iskustvo rada na projektima ruralnog razvoja EU u konzultantskoj firmi Catalys iz Velike Britanije. U PJR-u je od 2014.g. imala priliku proći kroz procese traženja prilika za financiranje razvojnih projekata i informiranje organizacija o tim mogućnostima, radila je na razvoju projektnih prijedloga i evaluaciji uspjeha projekata. Danas je voditeljica prodaje razvoja projekata, radi na poslovnim procesima procjene potreba organizacija za sredstvima EU fondova, tumačenju procesa apliciranja na natječaje, izradom mišljenja o sukladnosti ideja s natječajima, te kreiranjem ponude PJR u raznim uslugama razvoja projekata, projektnih aplikacija, studija izvodljivosti, marketinških strategija, strategije razvoja, evaluacije te unaprjeđenjem projektnih ideja. Kreira prodajne procese i marketinške kampanje, vodi odnos s ključnim klijentima, održava poslovne sastanke s potencijalnim prijaviteljima i savjetuje organizacije o njihovom potencijalu za povlačenje sredstava EU fondova. Također kao trener izvodi prezentacije o prilikama za financiranje projekata EU fondovima i o načinima razvoja projektnih prijedloga.

Matija Domijan - magistar je politologije smjera komparativne politike. Volontirao je u Hrvatskom saboru gdje je kroz jednogodišnji program surađivao sa zastupnicima na poslovima pripreme materijala za sjednice kroz iščitavanje prijedloga zakona te kroz komparaciju hrvatske i strane legislative. Dvije je godine radio u telekomunikacijskom sektoru gdje je zaprimao i rješavao upite i prigovore korisnika, administrirao pozive te pružao pomoć agentima pozivnog centra pri njihovu svakodnevnom radu u svrhu osiguranja točnosti pružanja informacija korisnicima te pravilnog administriranja poziva i unosa zahtjeva korisnika. Održavao je i kraće treninge za agente pozivnog centra te je bio ispomoć voditelju tima i zamjena u njegovu odsustvu. U PJR-u je prethodno radio na poziciji savjetnika za EU fondove u PJR Info centru gdje se bavio praćenjem natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava Europske Unije, izradom sažetaka EU natječaja, procjenama potencijala različitih organizacija za povlačenje EU fondova, utvrđivanjem sukladnosti ideje s natječajima te prodajom usluga i marketingom. Na poziciji konzultanta dominantno se bavi savjetovanjem aplikanata o unaprjeđenju kvalitete ideje, razvojem projektnih prijedloga za natječaje za bespovratna sredstva, izradom studija (pred)izvodljivosti za strukturne fondove, razvojem marketinških planova te investicijskih  i poslovnih planova za tvrtke, razvojem projekata za Europski socijalni fond, izradom vanjskih evaluacija programa i projekata te izradom strateških razvojnih dokumenata jedinica regionalne i lokalne samouprave. Provodi savjetovanja i edukacije o tome kako procijeniti treba li izaći na pojedini natječaj te kako napisati projektni prijedlog. Surađuje u PJR istraživanjima i piše stručne članke iz područja EU fondova.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do utorka 20. travnja 2021. godine elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice