21.02.2022. Webinar: Što vlasnicima i menadžerima donosi kontroling – Change Business Way; 09:00

21.02.2022.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Altius savjetovanje d.o.o. organizira webinar „Što vlasnicima i menadžerima donosi kontroling – Change Business Way“ koji će se održati u ponedjeljak 21. veljače 2022. godine s početkom u 9 sati PROMJENA SATNICE na 9 sati..  Webinar traje do 11,15 sati. 

Kontroling je zadnjih godina doživio brojne transformacije. Jedno od temeljnih pitanja koje se nameće je i pitanje njegove uloge i svrhe u upravljanju poduzećima. Kontroling je odavno prestao biti operativna funkcija čiji je zadatak isključivo kreirati izvještaje i pratiti uspješnost tekućeg poslovanja. Uloga koju mu dodjeljuje moderno upravljanje je prije svega podrška u pronalaženju smjera budućeg djelovanja kao i brza detekcija nastalih poremećaja, osobito u ranoj fazi njihovog nastanka. Kako iskoristiti potencijale ove važne funkcije i kako je ona pomogla poduzećima koja su ju uvela, saznajte na radionici. Radionica će obuhvatiti studije slučaja hrvatskih poduzeća.

Sadržaj radionice:

•           uloga kontrolinga u modernom upravljanju (stare i nove paradigme upravljanja poduzećem)

•           Kontroling i Change Management

•           odgovornost vlasnika, menadžmenta i kontrolinga u transformaciji biznisa

•           povezanost kontrolinga s funkcijama unutar poduzeća – razvoj Partnershipa

•           usmjerenost kontrolinga na buduće poslovne poteze – davanje procjena i njihovo naknadno mjerenje

•           kontroling i profitabilnost – studij slučaja

•           kontroling i održivi razvoj – studij slučaja

•           specifičnosti hrvatskih poduzeća – studiji slučaja projekata uvođenja kontrolinga 

•           velika poduzeća – pozicija, izgradnja i razvoj kontrolinga

•           obiteljska (srednja i mala) poduzeća – odnos kontrolinga prema change managementu

Radionica je namijenjena direktorima kontrolinga i kontrolerima, poslovnim analitičarima, korisnicima koji rade na prikupljanju i obradi podataka u Excelu, korisnicima koji rade analize i izvještaje za menadžment, menadžerima i voditeljima koji traže nove uvide u svoje poslovanje u vrlo kratkom vremenskom roku, vlasnicima poduzeća i upravama, voditeljima računovodstva i financija.

Predavanje će održati dr.sc. Andreja Švigir, ovl.rev. – doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom: “Uloga integriranog, financijskog i nefinancijskog izvještavanje u donošenju poslovnih odluka”. Magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom “Uloga i značaj računovodstvenih politika u poslovnom odlučivanju” i stekla titulu magistrice znanosti. 2007. godine u partnerstvu osniva Altius savjetovanje d.o.o., s osnovnim ciljem razvoja i unaprijeđenja kontrolinga u hrvatskim poduzećima te edukacija iz područja kontrolinga. Posebnost: povezivanje kontrolinga s njime povezanim područjima i educiranje iz područja menadžmenta, analize financijskih izvještaja, financija i računovodstva. Educirala više od 4000 polaznika na petstotinjak edukacija i in-house programa. Sudjelovala na projektima uvođenja i razvoja kontrolinga u hrvatskim poduzećima. Radila u konzultantskoj kući TEB- poslovno savjetovanje kao urednica-savjetnica za područje računovodstva. U poduzeću Strabag bila je voditeljica odjela bilanciranja. Završila edukaciju pri Hrvatskoj udruzi revizora i stekla titulu ovlaštenog revizora.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno za članove HUP-a.

Molimo da svoje sudjelovanje prijavite  putem prijavnice do petka 18. veljače 2022. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr
vrh stranice