19.01.2023. Webinar: Potrošači - reklamacije, jamstvo i jednostrani raskid; 10:00

19.01.2023.

Na traženje članova HUP-a sa s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o propisima koje imaju otežanu primjenu u praksi, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Vision Compliance d.o.o. organizira webinar na temu: „Potrošači - reklamacije, jamstvo i jednostrani raskid“ koji će se održati u četvrtak 19. siječnja 2023. godine s početkom u 10 sati. Webinar traje do 11,30 sati.

U radu s ljudima, posebice kod rješavanja reklamacija, čovjek može vidjeti i doživjeti svašta. Upoznati smo s izazovima s kojima se trgovci susreću u svakodnevnoj komunikaciji sa svojim potrošačima. Sakupili smo najčešća pitanja i izazove i iznosimo odgovore i savjete, uz osvrt na povratne informacije od strane nadzornog tijela.

U 2022. godini na snagu su stupila nova pravila koja se odnose na reklamacije, provjerite primjenjujete li ih u svom poslovanju.

Izlažemo i najčešće situacije iz reklamacija, očitovanja na reklamacije i savjete kako postupati u slučaju inspekcijskog nadzora, sve s obzirom na nova pravila i posljednja iskustva iz prakse.

Prolazimo kroz pitanja o jamstvu (što ste dužni, a u kojem slučaju ne morate odgovarati), tzv. jednostranom raskidu (kako postupati kad se kupac predomisli o online kupnji) i drugim aktualnim izazovima trgovaca.

Teme koje će se obraditi na webinaru:

             na koje sve načine morate omogućiti podnošenje prigovora potrošačima prema novim pravilima;

             kako ispravno odgovoriti na prigovor potrošača prema novim pravilima;

             primjeri prigovora potrošača i odgovora za potrošača;

             kada trebate odbiti prigovor potrošača;

             kada možete izbjeći povrat novca;

             izazovi kod predomišljanja u online kupnji;

             pravila i izazovi kod umanjenja vrijednosti proizvoda kod jednostranog raskida;

             savjeti kod inspekcijskog nadzora i primjeri iz prakse.

Predavač na webinaru je Hana Štrkonjić, koja je zasigurno jedna od najiskusnijih pravnica s višegodišnjim iskustvom u radu s inspekcijom, sudovima i sa poduzetnicima, te stručnjak za ovu temu.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno za članove HUP-a.

Molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem prijavnice do srijede 18. siječnja 2023. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice
vrh stranice