16. 10. Okrugli stol računovođa „Bez računovođa se ne računa“ Hotel Jadran, Rijeka, Šetalište XIII divizije 46, 11,00 sati.

17.10.2018.

Okrugli stol pod nazivom „ Bez računovođa se ne računa“, održat će se 17.10.2018.u Hotelu Jadran u Rijeci, Šetalište XIII divizije 46, s početkom u 11,00 sati. 

Računovođe se svakodnevno susreću s brojnim promjenama zakona i propisa te kratkim vremenom za njihovo provođenje u praksi.Jedan od njihovih najvažnijih zadataka jest da prenose  znanje klijentima, upoznaju ih i upozoravaju na što sve treba paziti kako se ne bi prekršili propisi. 

Stoga uz redovan posao, uvijek moraju imati spremne odgovore na brojne upite i zahtjeve, kako klijenata, tako i zakonodavca. Pri tome se od njih očekuje točnost i nepogrešivost, a uz to su opterećeni obvezama koje se ne tiču računovodstvene struke. 

 

Uz sve izazove s kojima se suočavaju u okviru kompleksnih i zahtjevnih radnih zadataka, računovođe su suočene s problematikom licenciranja. 

O svemu navedenom kao i o problemu obrazovanja budućih kadrova za računovodstvo te suradnji predstavnika računovođa s mjerodavnim institucijama u okviru Okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, Porezne uprave, Ekonomskog fakulteta, časopisa Računovodstvo, revizija i financije,  Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske, Hrvatske udruge računovođa.

Ovim Okruglim stolom želi se doprinijeti nastojanjima da se rastereti poslovanje računovodstvenih servisa i pojednostavi poslovanje obrtnika i poduzetnika.


vrh stranice