15. i 16.11.2018. Okrugli stol Socijalnog vijeća, projekt Spartak, Hrvatska udruga poslodavaca, Regionalni ured Split, Bernardinova 1, 11,00

15.11.2018.

Okrugli stol Socijalnog vijeća SWOT analiza socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji u skopu provedbe projekta Spartak, će se održati 15. i 16. studenog 2018. s početkom u 11,00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu, Bernardinova 1

Na ovom Okruglom stolu ćemo prikupiti podatke od svih dionika koji izravno ili neizravno sudjeluju u socijalnom dijalogu na području Splitsko-dalmatinske županije, odnosno mapirat će se stanje socijalnog dijaloga te definirati snage, slabosti, mogućnosti i prijetnje koje bi mogle utjecati na socijalni dijalog (SWOT analiza).

Pojam socijalnog dijaloga bio je uvijek vezan isključivo za socijalne partnere: HUP, sindikate i predstavnike Vlade na nacionalnom te županija na lokalnom nivou. Ipak, na njega utječe puno više od tih odnosa. Zato je i neprocjenjiv doprinos predstavnika ustanova i udruga civilnog sektora i predstavnika institucija iz javnog sektora koji će uz predstavnike HUP-a iz područja ugostiteljstva i turizma, brodogradnje, industrije te ICT sektora sudjelovati na ovom okruglom stolu.

Na ovom okruglom stolu će se izložiti prijedlozi za osnivanje Socijalnog vijeća koje će se baviti konkretnim pitanjima, interesima i potrebama javnog, civilnog i privatnog sektora. Cilj vijeća je unaprijediti kvalitetu socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj i sektorskoj razini.

Projekt SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost usmjeren je ka rješavanju ključnih razvojnih problema Splitsko-dalmatinske županije vezanih za pitanje rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja te je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je JU Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko- dalmatinske županije, a projektni partneri su Hrvatska udruga poslodavaca i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi na naše kontakte tel. 021/368-296 ili na e-mail: hup-split@hup.hr

Nadamo se Vašem dolasku i radujemo se suradnji.

 

vrh stranice
vrh stranice