14.11.2014. Konferencija „Osiguranje uvoza osnovnih proizvoda za EU – energija: nove mogućnosti - ili nove prijetnje?“, HOK, Ilica 49/II, 09:00

14.11.2014.

u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I, Zagreb održat će se konferencija „Osiguranje uvoza osnovnih proizvoda za EU – energija: nove mogućnosti - ili nove prijetnje?“ u organizaciji Skupine poslodavca EGSO-a, savjetodavnog tijela Europske unije.
Očekuje se sudjelovanje članova Vlade RH - ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića, renomiranih europskih stručnjaka iz područja energetike, predstavnika Skupine poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora na čelu s predsjednikom Jacekom Krawczykom, predstavnika javnih poduzeća te privatnih tvrtki i obrta, čija je djelatnost vezana uz energetiku.

Organizator konferencije je Skupina poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) uz suorganizaciju Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Na konferenciji će biti riječi o tome koliko je Europska unija ovisna o uvozu energije, o poziciji Hrvatske i regionalnom razvoju, vezano uz pitanje sigurnosti opskrbe energijom, infrastrukture i strateških projekata, a bit će riječi i o klimatskim promjenama i obnovljivim izvorima energije.

Program konferencije 
vrh stranice