13.12.2019. Tri koraka do izvješća o održivosti - radionica, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb

13.12.2019.

Pozivamo vas na treću radionicu o nefinacijskom izvještavanju prema GRI standardima i Ciljevima održivog razvoja: TRI KORAKA DO IZVJEŠĆA O ODRŽIVOSTI. 

Radionica u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, Global Compact Hrvatska i Instituta za društveno odgovorno poslovanje održat će se u petak, 13. prosinca 2019. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1.kat, od 10:00 do 14:00 sati pod vodstvom Nikoline Markota Vukić, dr. sc, stručnjakinje za nefinancijskog izvještavanje, suosnivačice i predsjednice Instituta za društveno odgovorno poslovanje, i Vali Marszalek, izvršne direktorice Global Compact Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i DOP u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

 

Na radionici ćemo se baviti definiranjem sadržaja nefinacijskog izvješća prema potrebama investitora i drugi interesnih dionika te postavljanjem ciljeva za implementaciju promjena i praćenje napretka.

Predstavit ćemo također rezultate Nacionalne studije o stanju nefinancijskog izvješćivanja u Hrvatskoj za 2017. i 2018. godinu. Naime, nefinancijsko je izvješćivanje od 01. siječnja 2017. godine prema Zakonu o računovodstvu postalo zakonska obveza za određene poslovne entitete u Hrvatskoj. Dvije godine nakon inicijacije ove zakonske obveze, okupili su se partneri iz poslovnog, javnog i civilnog sektora, uključujući Hrvatsku udrugu poslodavaca i Global Compact mrežu Hrvatska, kako bi determinirali stanje nefinancijskog izvješćivanja u Hrvatskoj u ove prve dvije godine. Analizirani su okviri i sadržaji nefinancijskih izvješća poduzetnika obveznika, ali i onih koji su izvješća objavili dobrovoljno. Rezultate ćemo pobliže predstaviti na radionici 13. prosinca.

Kao i na prijašnjim radionicama, predstavnici članica UN Global Compacta podijelit će svoje iskustvo u integriranju ciljeva održivosti u poslovne strategije i u korporativno izvještavanje s okupljenim sudionicima.

Dr.sc. Merica Pletikosić, voditeljica održivog poslovanja, podijelit će iskustvo tvrtke CEMEX Hrvatska u integriranju ciljeva održivosti u poslovnu strategiju i korporativno izvještavanje. CEMEX Hrvatska je u rujnu 2019. godine objavio sedmi po redu Izvještaj o održivom razvoju, u pripremi kojeg su korištena i načela UN Global Compacta.

Maja Rajačić Pavlović, specijalistica u Sektoru sredstava, govorit će o pogledu i očekivanjima investitora u napretku poslovnog sektora prema ciljevima održivog razvoja, te će također predstaviti rad i Izvješće o društvenoj odgovornosti i održivosti Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

I HBOR i CEMEX Hrvatska vrlo su aktivne članice UN Global Compacta od 2007. godine.

Predviđeno vrijeme trajanja radionice je četiri sata, a kako bi radionica bilo što kvalitetnija i interaktivnija, ograničili smo broj mjesta, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto.

Svoj dolazak molimo potvrdite najkasnije do srijede, 11. prosinca do 12 sati na mail: vali.marszalek@hup.hr

UN Global Compact i Global Compact Hrvatska

Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih Naroda, UN Global Compact surađuje s tvrtkama diljem svijeta kako bi uskladile svoje djelovanje i strategije s deset univerzalnih načela u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact usmjerava i podržava poslovnu zajednicu u promicanju globalnih ciljeva i vrijednosti UN-a kroz odgovorne korporativne prakse. S oko 13.000 članova u više od 160 zemalja i 70 lokalnih mreža, to je najveća inicijativa za korporativnu održivost u svijetu.

Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je inicijative Ujedinjenih naroda za održivi razvoj i korporativnu održivost u Hrvatskoj. Upravljajući mrežom Global Compact Hrvatska i radeći na jačanju napretka poslovnog sektora u ispunjenju Agende 2030, Hrvatska udruga poslodavaca potiče poslovni sektor na snažniju provedbu ciljeva održivog razvoja u poslovnim strategijama i aktivnostima. Sukladno tome, Global Compact Hrvatska je započela s grupnim treninzima za članove HUP-a radeći tako s članicama na boljem razumijevanju ciljeva i načina na koji su međusobno povezani, te pružajući im alate za integriranje ciljeva održivog razvoja u poslovne strategije i nefinancijsko izvještavanje. Sa svojim članicama, HUP provodi i interne treninge u svrhu usklađivanja poslovnih ciljeva s ciljevima održivog razvoja.

Integriranje ciljeva održivog razvoja u poslovne i izvještajne procese može vam pomoći u procesu donošenja odluka i postizanju uspješnosti vaše tvrtke. Također će vam pomoći da ispunite sve veće zahtjeve dionika - investitora, zaposlenika, kupaca i potrošača.

vrh stranice
vrh stranice