12.12.2022. Konferencija Ilegalna trgovina duhanskim proizvodima – što nam donosi Schengen?, HUP, Radnička cesta 37a, 10:00

12.12.2022.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji sa Carinskom upravom sa zadovoljstvom vas poziva na događanje Ilegalna trgovina duhanskim proizvodima – što nam donosi Schengen? koje će biti održano 12. prosinca 2022. g. s početkom u 10,00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a, Zagreb.

Ulaskom u punopravno članstvo Europske unije Republika Hrvatska je prihvatila cjelokupnu Schengensku pravnu stečevinu. Na plenarnoj sjednici 10. studenog 2022. održanoj u Bruxellesu 534 eurozastupnika podržali su ulazak Hrvatske u Schengenski prostor 1. siječnja 2023.  Schengenski prostor obuhvaća državna područja 26 europskih zemalja te u mnogo čemu funkcionira kao područje jedne države, s tradicionalnim kontrolama za one koji ulaze i izlaze iz područja, ali bez unutarnjih graničnih kontrola. Osim što „brisanje“ granica prema drugim članicama donosi brojne prednosti za trgovinu, turizam i radnu snagu, istodobno pred državne institucije postavlja izazov u kontroli nelegalnih tokova. Vjerujemo kako je u zajedničkom interesu svih dionika duhanskog tržišta, nadležnih institucija i javnosti da se pokuša riješiti i dalje prisutni problem nelegalnog tržišta duhanskim proizvodima u Republici Hrvatskoj.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi putem poveznice OVDJE.

 

PROGRAM KONFERENCIJE 

vrh stranice