12.04.2023. HUP HORIZONTI, Radnička cesta 37a, 11 sati

12.04.2023.

Hrvatska je započela službene pregovore o pristupanju Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), što je povijesni trenutak nakon pristupanja Schengenu i ulaska u eurozonu. Članstvo u OECD-u jasno je priznanje da zemlja poštuje najviše globalne standarde, da je predana vrijednostima demokracije i vladavine prava, da poštuje načela otvorene i transparentne tržišne ekonomije i da zajedno s drugim državama članicama dijeli zajednički cilj o održivom gospodarskom rastu.

Pozivamo Vas na novi format Hrvatske udruge poslodavaca “HUP HORIZONTI". Događaj se održava u srijedu, 12. travnja 2023. godine s početkom u 11 sati u velikoj dvorani Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu, Radnička cesta 37a.

Gošća prvog „HUP HORIZONTA“ je Isabell Koske, Deputy Director, Country Studies Branch, Economics Departement, OECD te će govoriti o konkurentnosti Hrvatske u odnosu na najrazvijeniju skupinu zemalja članice OECD-a. Glavni ekonomist HUP-a Hrvoje Stojić predstaviti HUP-ove makroekonomske prognoze  za hrvatsko gospodarstvo u srednjem roku.

 

Program događaja nalazi se u nastavku , a prijaviti se možete putem POVEZNICE.

**Broj mjesta je ograničen, te će se prijave zatvoriti nakon popunjavanja kapaciteta dvorane.

PROGRAM KONFERENCIJE

11:00 – 11:05 Irena Weber, glavna direktorica HUP-a uvodno obraćanje

Prezentacije

11:05 – 11:20 Hrvoje Stojić, glavni ekonomist HUP-a - makroekonomske prognoze za hrvatsko gospodarstvo u srednjem roku

11:20 – 11:35 Isabell Koske, Deputy Director, Country Studies Branch, Economics Departement, OECD - konkurentnost Hrvatske u odnosu na najrazvijeniju skupinu zemalja članice OECD-a

11:35 – 12:15 Panel razgovor

Hrvoje Stojić

Isabell Koske

vrh stranice