10.03.2014. Okrugli stol Financijskim obrazovanjem do financijske pismenosti, Donje Svetice 38, Zagreb, 10:00

10.03.2014.

Republika Hrvatska se ove godine po prvi put uključuje u obilježavanje Svjetskog tjedna novca – Global Money Weeka (http://globalmoneyweek.org). Cilj te manifestacije je financijskim obrazovanjem postići financijsku pismenost odnosno omogućiti građanima stjecanje financijske kompetencije, nužne u svakodnevnom životu, poslovnom i privatnom.

Vezano za to, Ministarstvo financija u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskom udrugom banaka, Hrvatskom narodnom bankom, Hrvatskim uredom za osiguranje, Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga i Hrvatskom udrugom poslodavaca u tjednu od 10. do 17. ožujka 2014. nizom aktivnosti obilježava Svjetski tjedan novca.
U sklopu Tjedna, planirano je da se financijske institucije uključe u šire informiranje mladih o radu banaka, osiguravatelja, Zagrebačke burze i drugih financijskih institucija, kao dijela aktivnosti vezanih za financijsko obrazovanje.

Kao prva aktivnost kojim se započinje obilježavanje Svjetskog tjedan novca – Global money week - Global Money Weeka je održavanje okruglog stola pod nazivom Financijskim obrazovanjem do financijske pismenosti koji se održava u ponedjeljak 10. ožujka 2014. godine, u 10:00 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.

Dokumenti:

PROGRAM 

REGISTRACIJSKI OBRAZAC
vrh stranice