09.09. -18.09.2022. Uključite se u UNICEF-ovu humanitarnu utrku Mliječna staza za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih

18.08.2022.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Prepuštenost samima sebi, povlačenje u sebe te stigma i mitovi o mentalnom zdravlju samo su neki od problema mladih koji umanjuju mogućnosti da će potražiti ili dobiti pomoć.

Priključite se UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2022. i budite dio rješenja jer osigurati podršku mentalnom zdravlju djece u školama je važno!

Mliječna staza 2022. odvijat će se na tisućama staza diljem Hrvatske tijekom 10 dana, od 9. do 18. rujna putem mobilne aplikacije AtlasGo. Za sudjelovanje u utrci, dovoljno je pokrenuti mobilnu aplikaciju kad god želite i gdje želite i trčanjem, hodanjem, vožnjom na biciklu ili rolanjem, vrijeme za svoje zdravlje pretvoriti u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih!

Sredstvima prikupljenim kroz Mliječnu stazu UNICEF će podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prijavite se još danas putem stranice www.mlijecnastaza.hr     

Želite li postati sponzor Mliječne staze ili prijaviti svoj korporativne tim javite se na utrka@unicef.hr ili na 01 409 58 51.

 

 

vrh stranice