08. 11. 2019. U Rijeci održana konferencija u organizaciji Vlade RH: Europa koja povezuje

08.11.2019.

U HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, u petak 08. 11. 2019., Vlada RH je održala konferenciju "Europa koja povezuje". Konferencija je bila posvećena predstavljanju političkih prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Na konferenciji su sudjelovali ministri Goran Grlić Radman, Oleg Butković, Tomislav Čorić, Gari Cappelli i ministrica Nina Obuljen Koržinek.

U svom uvodnom govoru ministar Grlić Radman naglasio je kako će Rijeka proživjeti posebno zanimljivu 2020. godinu jer će, uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, biti i europska prijestolnica kulture, što će Rijeku i Riječane učiniti veleposlanicima Hrvatske pred europskom kulturnom publikom i posjetiteljima iz cijeloga svijeta.

Predstavnici Vlade RH su okupljenima, kroz dvije panel rasprave, predstavili planove prometnog, energetskog i digitalnog povezivanja RH  i EU, kao i važnost promicanja europskih vrijednosti kroz sport, turizam i kulturu. 

Prioriteti hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije su obuhvaćeni kroz četiri temeljna stupa: Europa koja raste, Europa koja povezuje, Europa koja štiti svoje građane, Europa koja je asertivna i otvorena prema susjedstvu i globalno. 

Cilj konferencije je omogućiti hrvatskim građanima, gospodarstvenicima  i zainteresiranim institucijama da dobiju što cjelovitiju sliku o razdoblju, aktivnostima i zadaći pred Vladom RH.

Kao predstavnik HUP-a, na konferenciji je sudjelovao direktor HUP-a RIjeka, Nenad Seifert

 

vrh stranice
vrh stranice