06. 11. 2019. Održana 27. sjednica Gospodarsko - socijalnog vijeća Primorsko - goranske županije

06.11.2019.

U prostorijama Primorsko-goranske županije, na adresi Slogin Kula 2 , Rijeka, održana je 27. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije.

Dnevni red sjednice je bio slijedeći:

1) Deblokada računa i nastavak proizvodnje u trgovačkom društvu 3. Maj d.d.

2) Usvajanje zapisnika sa 26. sjednice 

3) Analiza provedbe mjera zapošljavanja do kraja listopada 2019. (Izvjestitelj: Predstojnik Regionalnog ureda Rijeka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje g. Željko Marković)

4) Izvještaj o mirovinskoj reformi (Izvjestiteljica: Predstojnica područne službe u Rijeci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje gđa Rupčić)

5) Analiza kapaciteta i dostupnosti smještaja u vrtiće na području Grada Rijeke (Izvjestiteljica: Pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke gđa Sanda Sušanj)

6) Razno

Na sjednici je istaknuto kako je na putu oporavka brodogradilišta 3. maj još  puno prepreka i problema no svi sudionici sjednice GSV PGŽ, gdje je stanje u tom brodogradilištu bila prva točka dnevnog reda, vjeruju da će se dugoročno stabiliziranje poslovanja i dogoditi.

Predstavnik Ministarstva gospodarstva Robert Blažinović, načelnik sektora za industrijsku politiku naveo je  da se traži model dugoročne opstojnosti 3. maja koji će biti u skladu s europskim i hrvatskim propisima ali i stečajnim zakonom. Također je rekao da se intenzivno traži i rješenja za Uljanik kojem slijedi i ozbiljno restrukturiranje.

U 3. maju danas je 749 zaposlenih od kojih je  200 radnika još na čekanju  i čim se osiguraju novi poslovi, svi će bit vraćeni na posao, naglasio je je predsjednik uprave 3. maja Edi Kučan. Ponovio je da uz svu silu problema s kojima se dnevno suočava on vjeruju u 3.maj na čijim bi navozima već u prvoj polovici slijedeće godine mogle biti položene nove kobilice.

U radu sjednice GSV-a kao predstavnici HUP-a, sudjelovali su Maša Smokrović, Josip Rupčić i Nenad Seifert.


vrh stranice
vrh stranice