Zlatna košarica: dm najbolji trgovac, Labud najbolji proizvođač

02.06.2017.

U organizaciji magazina Ja TRGOVAC sinoć su na svečanosti održanoj u hotelu Westin u Zagrebu dodijeljene nagrade Zlatna košarica. Riječ je o priznanjima koja prepoznaju najbolja ostvarenja u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje u 2016. godini u kategorijama Trgovac godine, Proizvođač godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Tehnološki dobavljač godine, Mali trgovac godine te Proizvod godine.
Drogerijski lanac dm-drogerie markt proglašen je za najboljeg trgovca u 2016. godini, a uz to je ponio i nagradu za društveno odgovornu kompaniju godine. Zagrebački Labud dobio je laskavo priznanje za najboljeg proizvođača u prošloj godini, dok je u kategoriji tehnološkog dobavljača pobjednik riječka tvrtka Login. Drugu godinu zaredom za najboljeg malog trgovca u Hrvatskoj proglašen je Tehno – ron iz Zagreba, a proizvod godine je jabukovača Stari lisac iz portfelja Heinekena Hrvatska.

Najbolja ostvarenja u prošloj godini odabrao je stručni žiri sastavljen od 14 članova koji dolaze iz vodećih agencija za istraživanje tržišta (GfK, Hendal, Ipsos, Nielsen, Valicon), konzultantsko-revizorskih kuća (Deloitte, PwC), Ekonomskog instituta Zagreb, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja TRGOVAC. U ime HUP-a u žiriju je sudjelovala Sanja Smoljak Katić, direktorica HUP-Udruge trgovine.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2016. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unaprjeđenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.
vrh stranice
vrh stranice