„Žene na tržištu rada – problem ili prilika“ prvi sastanak projektnog tima

27.12.2010.

Prvi sastanak projektnog tima na projektu IPA IV „Žene na tržištu rada – problem ili prilika“, održao se krajem prosinca ove godine. Projekt koji obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske županije traje godinu dana, a započeo je 16.studenog ove godine. Cilj projekta je povećati zapošljavanje žena i stvaranje pretpostavki za jednake mogućnosti na tržištu rada kroz stvaranje novih modela rada i razvijanje nove, učinkovitije politike zapošljavanja.

Prvi sastanak projektnog tima na projektu IPA IV  „Žene na tržištu rada – problem ili prilika“, održao se krajem prosinca ove godine. Projekt koji obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske županije traje godinu dana, a započeo je 16.studenog ove godine. Cilj projekta je povećati zapošljavanje žena i stvaranje pretpostavki za jednake mogućnosti na tržištu rada kroz stvaranje novih modela rada i razvijanje nove, učinkovitije politike zapošljavanja.

Problem nezaposlenosti žena ne može se riješiti bez institucionalne i među-sektorske suradnje između organizacija civilnog sektora, službi za zapošljavanje i poslodavaca. Direktne korisnice ovog projekta su nezaposlene žene iznad 40 godina starosti, dugotrajno nezaposlene žene, samohrane majke, neaktivne ili nezaposlene duže od 6 mjeseci te nezaposlene žene u ruralnim područjima SD županije.

Voditeljica projekta udruge Domine Nina Šimunović prezentirala je članovima tima glavne projektne aktivnosti, kao što su edukacija koja će se provesti u dva ciklusa po 6 modula, individualno vođenje, umrežavanje, istraživanje modela i metoda zapošljavanja, sociološko-empirijsko istraživanje (nezaposlene žene u ruralnim područjima SD županije), međunarodna konferencija i sl, te očekivane rezultate samog projekta. Podijeljena su zaduženja i odgovornosti za prvo tromjesečje planiranih aktivnosti. Nositelj projekta je udruga Domine Split, a partneri u projektu su HZZ Područni ured Split i HUP Regionalni ured Split. Ispred HUP-a u projektu sudjeluju Vesna Ivić Šimetin kao projektna koordinatorica, te Žana  Plazibat kao koordinatorica ureda.

vrh stranice
vrh stranice