Započeo program Start me up 2012.

08.10.2012.

Program usavršavanja mladih „START ME UP“ kojeg Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Rijeka u suradnji sa Istarskom županijom, Odjelom za ekonomiju i turizam „dr. Mijo Mirković“ te START-UP Udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi već drugu godinu provodi s ciljem promicanja poduzetničke kulture među mladima, jačanja povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora te povećanja konkurentnosti mladih na tržištu rada započeo je s prvim aktivnostima.

Program će se realizirati kroz seminare poslovnih znanja, usvajanje znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije te usvajanjem praktičnih vještina i znanja na primjerima iz prakse.
Prvo predavanje održao je g. Nenad Seifert, direktor HUP Podružnice Rijeka, na temu „Radno pravo u Hrvatskoj i EU“. Seminar su obilježila mnogobrojna pitanja studenata o ugovorima o radu na određeno vrijeme i ugovorima o djelu, nedopuštenim pitanjima na razgovorima za posao, raspravom o mjerama zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskog sustava, kao i zabrani diskriminacije na radnom mjestu.

Sve navedeno potkrepljeno je brojnim primjerima iz prakse, a studenti su saznali i kako je ta materija uređena zakonodavstvom Europske unije. U srijedu, 10. listopada, studenti su posjetili sjedište Istarske županije te poduzeće Uniline d.o.o. za turizam, trgovinu i usluge gdje su detaljnije upoznali poslovanje poduzeća.

Program se nastavlja predavanjima na temu „Timski rad – kako stvoriti pobjednički tim“ u petak 12. listopada i „10 tajni leadershipa“, a već sljedećeg tjedna planiran je posjet HGK Županijskoj komori Pula te Obrtničkoj komori Istarske županije. Studenti će u toku programa posjetiti i Adris d.d., Holcim, Agenor Automatika d.o.o., Laserline d.o.o., Istra informatički inženjering d.o.o. te IDA-u.
vrh stranice
vrh stranice