Započeo novi ciklus „Poslovne škole za studente“

31.05.2012.

Konkurentne tvrtke stvaraju upravo mladi kompetentni ljudi i time postaju ključni razvojni faktor gospodarstva i društva općenito. Na natječaj je, kao i prethodnih godina, prijavljen veći broj od mogućeg broja studenata koji će sudjelovati u aktivnostima projekta ove godine.

Uspostavom kriterija koji uključuju razne aspekte akademskih i drugih aktivnosti izabrani su najbolji studenti završnih godina studija Sveučilišta u Rijeci, koji svojim postignućima i osobinama zaslužuju i prije svega žele nešto više od samog studija
„Poslovna škola za studente“ koju Hrvatska udruga poslodavaca, Podružnica Rijeka, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Sveučilištem u Rijeci već šestu godinu za redom uspješno provodi krenula je s prvim aktivnostima sredinom svibnja. Promocijom poslovne kulture temeljene na znanju te povezivanjem najboljih studenata sa poslovnim svijetom i usvajanjem novih znanja i vještina nastoji se osigurati kompetentnu i konkurentnu radnu snagu.

Studenti su dobili priliku da potpuno besplatno usvoje paket poslovnih znanja na 10 tema od predavača koji dolaze iz prakse. Program Poslovne škole za studente usmjeren je na stjecanje i razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina, timski rad, prodajne vještine, upoznavanje s menadžerskim alatima, kao i osnovama financija i poslovnog planiranja. Osim navedenog, program obuhvaća i sljedeće tematske cjeline: marketing, poslovnu etiku i DOP, upravljanje ljudskim potencijalima, poduzeništvo i leadership te radno pravo u praksi.

Studenti će usvojiti znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije te kroz upoznavanje poslovanja renomiranih tvrtki iz regije usvojiti praktične vještine i znanja na primjerima iz prakse, poslovnim slučajevima i slično. „Poslovna škola za studente 2012.“ s prvim aktivnostima krenula je u srijedu, 15. svibnja 2012. kada su studenti prisustvovali psihologijskom testiranju, a postignuti rezultati prezentirani su svakom pojedinačno na simulaciji intervjua.

U ponedjeljak i utorak, 28. i 29. svibnja 2012., studenti će sudjelovati na prvom seminaru na temu „Komunikacijske i prezentacijske vještine“. Predavači seminara biti će Barbara Marot, prof.psih. i Alen Marot, prof.psih. iz edukacijsko savjetodavnog centra Optimum koji su ujedno proveli psihologijsko testiranje te intervju sa studentima.
vrh stranice
vrh stranice