Zaključci sa sjednice Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija prezentirani medijima

04.11.2010.

04. studenoga 2010. u prostorijama HUP-a regionalnog ureda Split, održala se sjednica Izvršnog odbora i konferencija za novinare Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija. Na konferenciji za novinare je bilo riječi o neuspjehu modela A, B i C Vladinih programa kreditne potpore poduzećima. Od dvije milijarde kuna predviđenih sredstava od ožujka ove godine, nakon 6 mjeseci ostalo je neiskorištenih 1.300 000 kuna. Zbog nametnutih prestrogih kriterija, ta sredstva ostala su nedostupna poduzetnicima.
04. studenoga 2010. u prostorijama HUP-a regionalnog ureda Split, održala se sjednica Izvršnog odbora i konferencija za novinare Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija. Na konferenciji za novinare je bilo riječi o neuspjehu modela A, B i C Vladinih programa kreditne potpore poduzećima. Od dvije milijarde kuna predviđenih sredstava od ožujka ove godine, nakon 6 mjeseci ostalo je neiskorištenih 1.300 000 kuna. Zbog nametnutih prestrogih kriterija, ta sredstva ostala su nedostupna poduzetnicima.“Tu dolazimo do apsurdne situacije, jer sredstava za gospodarstvenike ima, ali ga oni ne mogu iskoristiti. Niti poduzetnici, niti njihovi programi nisu krivi za to. Oni žele zadržati sve svoje radnike, a ne biti prisiljeni otpuštati ih.“ naglasio je predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Dalmacija Hrvoje Marušić.

Na konferenciji za novinare bilo je riječi i o neujednačenom postupanju carinskih i poreznih ispostava što predstavlja veliki problem za gotovo sve djelatnosti i poduzeća koja se bave bilo uvozom bilo izvozom. U proteklih par mjeseci, HUP-ov regionalni ured Split bombardiran je pritužbama na spomenute državne službe. Vezano za situaciju u obrtništvu, također je poznato da je u proteklih par godina zatvoreno oko 800 obrta samo na području Grada Splita!! Država ne čini ništa da bi se obračunala sa radom na crno. Situacija u gospodarstvu je alarmantna i hitno se nešto mora poduzeti, inače će broj propalih poduzeća i dalje rasti, a s njima i broj nezaposlenih, zajednički je zaključak.
vrh stranice
vrh stranice