Za članove HUP-a održana prezentacija novog sustava prijave/odjave na HZMO

06.12.2013.

U suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje u Zagrebu je 06. prosinca 2013. g. održana besplatna prezentacija novog sustava prijave/odjave radnika u sustav mirovinskog osiguranja u roku 24 sata za članove HUP-a
Na seminaru su članovima predstavljene novosti koje se predlažu Konačnim prijedlogom zakona o mirovinskom osiguranju kojim se uvodi obveza prijave, odjave i promjene podataka u sustav mirovinskog osiguranja za radnike u roku od 24 sata.

Naime, navedeni prijedlog zakona je prošao prvo čitanje u Hrvatskom saboru, očekuje se da će proći i u drugo čitanju, a to znači da će stupiti na snagu 1. siječnja 2014. g. od kada će svi poslodavci morati prijavljivati radnike u roku 24 sata na mirovinsko osiguranje. Ovom prezentacijom članovi HUP-a dobili su priliku vidjeti novi sustav i prije nego se počeo koristiti. Istu prezenatciju organiziramo i za članove u regijama, čiju organizaciju vode kolegice i kolege iz Regionalnih ureda u Osijeku, Rijeci i Splitu.
vrh stranice
vrh stranice