WEB INTERVJUI

RH treba 3500 zaštitara, poslodavci bi angažirali umirovljene vojnike i policajce

05.10.2018.

S resocijalizacijom bivših djelatnika MUP-a i MORH-a slažu se tri ministarstva, čeka se još ministarstvo rada U sektoru privatne zaštitite u RH radi oko 16.500 ljudi, a nedostaje ih još oko 3500. Iako su teku zadnje vrijeme čelnici HUP-a počeli intenzivno isticati problem nedostatka radne snage, ovdje se to dogodilo još prije godinu i pol - nakon otvaranja granica iz RH je otišlo više od 20 posto aktivnih zaštitara.

Treba napraviti veći broj natječaja s manjim iznosima

05.09.2018.

Nakon što je prošlotjedni natječaj Ministarstva gospodarstva i poduzetništva i obrta za 53 milijuna kuna, koji je po metodi "najbrži prst" trajao tek nevjerojatnih 35 sekundi ekspresno poništen zbog sumnji u regularnost, poduzetnici s nestrpljenjem iščekuju novi poziv. Da se izbjegne paradoks da o dodjeli EU novca, ili bar ulasku u drugi krug, odlučuje klik miša već kvaliteta, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) iznijet će prijedloge resornom ministarstvu za redizajn uvjeta.

Lani su pacijenti u privatnim zdravstvenim ustanovama ostavili više od 3 milijarde kuna

24.08.2018.

 U Hrvatskoj postoji 1170 privatnih zdravstvenih ustanova, ordinacija, poliklinika i klinika, taj sektor ukupno upošljava oko 2000 ljudi, te drži 17 posto ukupne medicinske opreme u RH Ognjen Bagatin ravnatelj je zagrebačke Poliklinike Bagatin, jedne od vodećih za estetsku kirurgiju, stomatologiju i dermatologiju, a uz to je i član Izvršnog odbora HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb.

Najteže je poslovati u Splitu

09.07.2018.

Uvijek najviše pritužbi dolazi iz Dalmacije, no podaci Doing Businessa, koje je objavila Svjetska banka, pokazuju da se ne radi o dalmatinskoj grintavosti, poduzetnici ne pretjerujuzaista je najteže poslovati u Splitu, komentirala je Vesna Ivić Šimetin, direktorica Regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u Splitu i direktorica HUP-ove Udruge nautičkog sektora, najnovije izvješće o lakoći poslovanja koje je obuhvatilo 25 gradova u četiri zemlje: Hrvatskoj, Češkoj, Portugalu i Slovačkoj. 

Neodrživo je da neke bolnice lijekove nisu platile 3 godine

26.01.2018.

Ključni problem je nastavali generiranja dugova i rokova plaćanja u zdravstvu, ali i nedorečen i netransparentan zakonodavni okvir. Marina Pulišić, odnedavno na funkciji predsjednice Vijeća članica HUP-a, u dva je mandata bila pozicionirana kao predsjednica HUP-Udruge proizvođača lijekova (HUP-UPL) i članica je Upravnog odbora JGL-a, treće po veličini domaće farmaceutske kompanije. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu rada u farmaceutskoj industriji kao i pozicijama koje aktivno obavlja u HUP-ovim tijelima, dobro je upoznata sa svim detaljima poslovanja farmaceutske industrije Hrvatske, kao i s gospodarskim stanjem te industrije.

Hoće li se Zakonom postići krajnji cilj?

17.01.2018.

Gospodarski list zamolio je direktoricu Udruge trgovine pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Sanju Smoljak, za komentar HUP-a povodom donošenja i stupanja na sbagu ovog Zakona. U nastavku slijedi priopćenje HUP-a, HUP je od samih početaka izrade Zakona zastupao ideju prema kojoj se on treba odnositi na zaštitu odnosa trgovaca s malim poljoprivednim proizvođačima u cilju jačanja i zaštite domaćih OPG-a (mali proizvođači voća, povrća i dr). No, odredbe Zakona su se proširile znatno šire na područje međusobnih odnosa cjelokupne prehrambene industrije i maloprodaje, koji su bitno kompleksniji. Neravnopravan položaj maloprodaje Smatramo da se u njegovom trenutnom obliku, ovim Zakonom neće postići krajnji cilj i namjeraodnosno zaštita domaćih poljoprivednih proizvođača u Hrvatskoj.
vrh stranice
vrh stranice