Vozačima između tura dozvoljena kućna samoizolacija

26.03.2020.

U nastavku možete preuzeti Odluku o postupanju i primjenikarantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog prometa (OVDJE), koju je ministar Božinović upravo pojasnio na press konferenciji.

II.

Hrvatski državljani i strani državljani s odobrenim boravkom u Republici Hrvatskoj, koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu, nakon utovara ili istovara robe, mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući sve propisane mjere samoizolacije te na poziv poslodavca obavljati daljnje prijevozničke aktivnosti bez vremenskog ograničenja boravka u kućnoj samoizolaciji.

 

Ako vozači primijete simptome bolesti COVID-19, dužni su se telefonskim putem, radi dobivanja daljnjih uputa, odmah obratiti izabranom liječniku obiteljske medicine, a sukladno svim dosadašnjim uputama epidemiologa.  

 

Za ovakvo rješenje HUP se zalaže od početka, imajući u vidu da je RH u svojim procedurama prema vozačima bila među najrestriktivnijima. Veliki broj vozača bio je u samoizolaciji 14 dana. Poslove naših, hrvatskih prijevoznika počeli su preuzimati strani prijevoznici. Također, u prilog ovoj Odluci Kriznog stožera ide i činjenica da, prema dosadašnjim saznanjima, među hrvatskim vozačima nema zaraženih.

 

Ova Odluka će doprinijeti lakšem protoku robe, ali i uvjeta u kojima naši vozači danas rade da bi opskrbni lanac neometano i funkcionirao te kako bi našim građanima potrebni proizvodi bili dostupni na policama trgovina i ljekarni.

 

vrh stranice
vrh stranice