'Vladine mjere za turizam su pozitivne, ali potrebni su nam dugoročni planovi'

03.04.2020.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila drugi paket mjera za pomoć gospodarstvu, a dio mjera odnosi se i na turizam, sektor koji je najpogođeniji epidemijom koronavirusa. Svoju reakciju na donesene mjere dala je i HUP-Udruga za ugostiteljstvo i turizam, čiji su članovi poslodavci koji se bave turizmom i ugostiteljstvom u Hrvatskoj.
„Dosadašnje mjere Vlade RH, uključujući prvi i drugi set, turistički sektor ocjenjuje pozitivnima jer idu u smjeru približavanja rashoda što nižem iznosu kako bi poduzetnici bili u stanju preživjeti. Svakako pohvaljujemo mjere koje se tiču naknada za plaću te oprosta poreza i doprinosa i to je nešto što će zaista pomoći turističkom sektoru“, poručio je Ivan Potkrajčić, član Uprave za financije Sunce hoteli d.d., kompanije koja je jedna od članica Izvršnog odbora HUP-Udruge za ugostiteljstvo i turizam.

No, iz HUP-Udruge za ugostiteljstvo i turizam poručuju kako su dosadašnje mjere za sada samo kratkoročno ugasile požar. Kako ističu, trebalo bi poraditi na još jednom setu mjera koje će djelovati na srednji rok.

Izvor: https://novac.jutarnji.hr/aktualno/vladine-mjere-za-turizam-su-pozitivne-ali-potrebni-su-nam-dugorocni-planovi/10168528/

vrh stranice
vrh stranice