Više od osamdeset sudionika na informativnoj e-radionici u organizaciji HUP-a i HBOR-a

11.09.2020.

U Zagrebu je 9. rujna 2020. održana informativna e-radionica u organizaciji HUP-a i HBOR-na  platformi MS Teams, a koja je pokrila teme programa osiguranja izvoza, programa kreditiranja i uvedenih mjera za poduzetnike - izvoznike pogođene pandemijom COVID-19.

 

Izvoznici kod HBOR-a mogu osigurati kratkoročna ili dugoročna inozemna potraživanja te je moguće ugovoriti osiguranje za kupca iz bilo koje države svijeta. HBOR izvoznicima može ponuditi maksimalno pokriće do 95% ovisno o programu osiguranja što u praksi znači da izvoznici svojim kupcima mogu ponuditi odgodu plaćanja te ako ne uspiju naplatiti izvezenu robu, HBOR će im isplatiti odštetu. Police osiguranja HBOR-a izvoznici mogu koristiti i kao kolateral za odobrenje kredita banke.

Poduzetnicima su na raspolaganju programi kreditiranja HBOR-a za obrtna sredstva i investicije. Za veliki broj poduzetnika kamatne stope na ova sredstva su niže od 2%. O programima kreditiranja i načinu podnošenja zahtjeva polaznici su saznali tijekom radionice.

HBOR je uveo niz novih programa kreditiranja te prilagodio programe osiguranja u cilju omogućavanja povoljnog financiranja održavanja likvidnosti poduzetnika. Sredstva iz izvora HBOR-a dostupna su poduzetnicima uz kamatnu stopu već od 0%, a o detaljima i uvjetima podnošenja zahtjeva bit će više riječi tijekom radionice. 

Edukativnu e-radionicu održale su Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica Direkcije za mikro, malai srednja poduzeća i Andreja Mergeduš, rukovoditeljica osiguranja izvoza.

vrh stranice
vrh stranice