Vaučeri za mala i srednja poduzeća- za intelektualno vlasništvo- žig, industrijski dizajn i patent

21.03.2022.

Otvoren je Fond za mala i srednja poduzeća tj program bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a omogućio pristup pravima intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 10. siječnja 2022. do 16. prosinca 2022. godine.

No, unatoč činjenici kako će biti otvoren do kraja godine, zbog velikog interesa malih i srednjih poduzeća iz cijele Eu, podsjećamo vas kako bi bilo poželjno da se prijavite odmah ako za ovim vaučerima imate potrebu. 

Dakle, kroz ovaj fond možete koristiti vaučere u iznosu od 1500 eura i 750 eura, za usluge povezane s intelektualnim vlasništvom, od „snimanja“ vašeg intelektualnog vlasništva, pa do izrade žiga ili patenta. Kako nam navodi Državni zavod za intelektualno vlasništvo, procedura je u administrativnom smislu jednostavna, ne zahtijeva od vas izrade projektnih dokumentacija niti slične izazovne procedure, a sve to obavlja Nacionalni Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo.

Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a.

 

Kad otvorite stranicu, odaberite državu HRVATSKA, a potom vam se otvaraju sve informacije na hrvatskom jeziku, vezano uz postupak, vaučere i procedure.

 

Također, dostavljamo vam i poveznicu na smjernice za prijavitelje u kojima su objašnjeni uvjeti i ostali detalji vezano za subvencije

(https://euipo.europa.eu/tunnel-web/secure/webdav/guest/document_library/contentPdfs/about_euipo/Grants/GR_001_22/gr_001_22_call_notice_hr.pdf)

Također, dostupan je i webinar na kojem su stručnjaci iz EUIPO-a prezentirali SME Fund:

https://euipo.europa.eu/knowledge/course/view.php?id=4513

Pozivamo vas da iskoristite ova sredstva za registraciju vaših proizvoda ili usluga koje smatrate vašim intelektualnim vlasništvom.

vrh stranice
vrh stranice