Udruga zadovoljna sastankom u Ministarstvu turizma

12.04.2012.

11. travnja 2012. u Zagrebu, održan je sastanak u Ministarstvu turizma na kojem su izaslanstvo HUP Udruge nautičkog sektora prImili zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo i savjetnik ministra Davor Njirić. U izaslanstvu su ispred udruge bili Romano Pičuljan, Roko Vuletić, Braslav Karlić i Mario Knego. Na sastanku se razgovaralo o problemima u nautičkom sektoru koji su u ingerenciji Ministarstva turizma.
11. travnja 2012. u Zagrebu, održan je sastanak u Ministarstvu turizma na kojem su izaslanstvo HUP Udruge nautičkog sektora prImili zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo i savjetnik ministra Davor Njirić. U izaslanstvu su ispred udruge bili Romano Pičuljan, Roko Vuletić, Braslav Karlić i Mario Knego. Na sastanku se razgovaralo o problemima u nautičkom sektoru koji su u ingerenciji Ministarstva turizma. Tako je tema bila, između ostalog, i PDV za smještaj na plovila koji, sada više nema nikakve nedoumice, spada u turistički smještaj i iznosi 10%. Tema sjednice bio je i rad Turističke zajednice koja od boravišne pristojbe u nautici godišnje uprihodi 23 milijuna kuna. Udruga nautičkog sektora smatra da se dio tog prihoda treba i vratiti nautici i to najviše promocijom hrvatskog nautičkog turizma. Također je potrebno da se na Vijeću turističke zajednice razgovara i o sajmovima koje nautičari drže značajnim, kao i regijama iz kojih dolazi najviše nautičara i u kojima je potrebno ojačati promidžbu. Predstavnici Ministarstva su izvijestili prisutne članove udruge da će se zrakoplovni letovi u podsezoni sufinancirati, što je osobito važno za nautičare i sve koji od nautike žive. Na sastanku se razgovaralo i o tome da je potrebno definirati uvjete pod kojima će strani nautičari ubuduće ploviti Jadranom, a da je to potrebno napraviti prije jeseni kada se održavaju veliki nautički sajmovi. Dogovorena je i koordinacija Ministarstva i Udruge nautičkog sektora koja će se zalagati za rješavanje prioritetnih problema u nautičkom sektoru koji su vezani za turizam. U tu svrhu će udruga Ministarstvu poslati svoj prijedlog redoslijeda prioriteta.

Izaslanstvo udruge, predvođeno Romanom Pičuljanom izrazilo je zadovoljstvo vrlo kvalitetnim i dobro pripremljenim sastankom. „Nakon uspostavljenog prvog kontakta, nadamo se uspješnoj suradnji i partnerskom odnosu“ izjavio je Pičuljan.
vrh stranice
vrh stranice