Udruga nautičkog sektora predlaže

25.11.2011.

HUP Udruga nautičkog sektora predlaže objedinjavanje Sajma nautike sa Turizmom (CroTour) i ostalim sajamskim priredbama (Vinovita, Ingam Hotel & Gastroteh)
Globalna gospodarska kriza kao i domaće gospodarsko okruženje koje ne potiče i ne podržava zdrave poduzetničke inicijative dovelo je u vrlo težak položaj hrvatski nautički sektor koji je do 2008. bio jedan od najpropulzivnijih.
To se odražava na kvalitetu i posjećenost sajamskih priredbi što bilježimo tijekom cijele 2010 i 2011. godine. Manje je interesa i kvalitetnih zbivanja na istima, a sve se dešava po inerciji i bez novih inicijativa. Svi nautički sajmovi su gotovo prepolovljeni, neki i otkazani te kao takvi prestaju biti interesantni i izlagačima i posjetiocima.

„Kao Udruga Nautičkog sektora koja objedinjuje sve tvrtke direktno ili indirektno povezane sa nautikom, ne želimo biti pasivni promatrač negativnih trendova već želimo dati inicijativu. Smatramo da bi se objedinjavanjem Sajma nautike sa Turizmom (CroTour) i ostalim sajamskim priredbama (Vinovita, Ingam Hotel & Gastroteh) postigla bolja posjećenost i dinamika. Nautika u Hrvatskoj nije samo puka prodaja brodova već mnogo više pa sa navedenim sajmovima postoji mnoštvo dodirnih točaka: nautički turizam – čarter sa proširenim oblicima (sportski ribolov, big game, team building jedrenje, regate, regate tradicionalnih plovila) gastro destinacije na moru (tzv. gustoza đita), vinarije uz obalu koje nautičari obavezno posjećuju, ronilački turizam, itd.“ izjavila je Nevenka Čalić, članica Izvršnog odbora Udruge nautičkog sektora koja je inicirala ovaj prijedlog.

Svi izlagači imali bi više posjetitelja koji potencijalno mogu postati i klijenti, posjetioci bi bili zadovoljniji jer je ponuda sajma veća, kvalitetnija i kompatibilna, a Zagrebački velesajam bi sveukupno polučio bolje efekte.
Dopise s prijedlogom objedinjavanja navedenih sajmova, udruga je poslala čelnicima sajmova te očekuje odgovore.
vrh stranice
vrh stranice