U Zagrebu započinje drugi krug ovogodišnjih besplatnih obrazovnih radionica Coca-Colina podrška mladima

26.09.2018.

Deseta radionica ovogodišnjega ciklusa Coca-Coline podrške mladima održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu, čime Coca-Cola HBC Hrvatska otvara drugi krug obrazovnoga programa namijenjenoga mladim nezaposlenim osobama.

Nakon uspješno održanoga prvog kruga, u kojemu su priliku za stjecanje poslovnih i životnih vještina radi povećanja svoje zapošljivosti imali mladi u čak pet hrvatskih gradova, Coca-Cola HBC Hrvatska otvaranjem drugoga kruga radionica nastavlja pridonositi rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema – nezaposlenosti mladih. Uz Zagreb u drugome krugu trodnevne radionice bit će održane u Osijeku, Slavonskome Brodu, Bjelovaru, Vukovaru, Varaždinu, Rijeci i Puli.

Program Coca-Colina podrška mladima namijenjen je nezaposlenim mladim osobama u dobi od 18 do 30 godina koje su završile obrazovanje, a ne mogu pronaći posao te ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja.

Tijekom prvoga dana programa polaznici će stjecati znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima će ih prenijeti Kristina Popović Vuić, stručnjakinja Grupe Selectio, specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionica rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima će govoriti iskusni predavači: dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Osim toga, životopisi sudionika ostat će u bazi partnera projekta – Grupe Selectio, vodeće grupacije u upravljanju ljudskim potencijalima.

Iskustvo sudjelovanja u radionicama Coca-Coline podrške mladima u prošlogodišnjemu je ciklusu pomoglo čak 30 % polaznika u pronalasku zaposlenja po završetku radionica. Prošle je godine 250 mladih bilo uključeno u radionice u četirima gradovima, a kako bi se što većemu broju mladih omogućilo dodatno obrazovanje, Coca-Colina podrška mladima ove će godine obuhvatiti ukupno 1000 polaznika. S obzirom na veliko zanimanje i pozitivne reakcije mladih Osječana u prošlogodišnjemu ciklusu radionica program će ove godine nakon Zagreba ponovno posjetiti Osijek od 3. do 5. listopada.

Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice na mrežnoj stranici projekta: https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/.

vrh stranice
vrh stranice