U Varaždinu i Čakovcu ministar Vrdoljak potpisao ugovore o dodjeli državnih potpora za prerađivačku industriju

23.05.2014.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potpisao je danas u Varaždinu i Čakovcu ugovore o dodjeli državnih potpora iz Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu za Varaždinsku, odnosno Međimursku županiju.
Prema programu Jamstvenog fonda u 2014. godini Varaždinskoj županiji dodijeljeno je 4.064.750,00 kuna, dok je Međimurskoj županiji dodijeljeno 1.330.200,00 kuna.

„Ministarstvo gospodarstva ima dva cilja, napraviti programe za reindustrijalizaciju Hrvatske i stabilizirati energetski sektor kako bi se Hrvatska pozicionirala kao energetsko čvorište ovo dijela Europe“, rekao ministar Vrdoljak.

Ministar je rekao kako je prošle godine u Jamstvenom fondu za prerađivačku industriji i inovacije osigurano 18 milijuna kuna, a taj je iznos ove godine povećan na 30 milijuna kuna.

Ministar Vrdoljak pohvalio je Varaždinsku županiju koja se prošle godine najbolje organizirala i iskoristila sredstva iz Jamstvenog fonda.

„Zadovoljan sam jer je ove godine 17 županija shvatilo da je to dobar program, da je pametno uzeti sredstva iz Jamstvenog fonda i preko svojih agencija proslijediti ga svojim poduzetnicima“, naglasio je ministar Vrdoljak.

„Međimurje je krenulo sa većim volumenom ove godine. Naglašavam kako je važno iduće godine što više educirati realni sektor i poduzetnike kako najbolje iskoristiti potencijale Jamstvenog fonda, pogotovo u onim županijama gdje sustav nije dovoljno razvijen“, zaključio je ministar Vrdoljak.
vrh stranice
vrh stranice