U Splitu predstavljen projekt Spartak

23.05.2018.

22. svibnja 2018., u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca Split, održana je konferencija za novinare i prezentacija EU projekta  SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost čime su aktivnosti projekta i službeno započele. O projektu je govorio Jozo Sarač, ravnatelj javne ustanove Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko- dalmatinske županije koja je  nositelj projekta. Projektni partneri su Hrvatska udruga poslodavaca i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split. Kao predstavnici partnera konferenciji su nazočili Ranko Milić, predsjednik CEDRE te Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda Split.

Spartak je usmjeren je ka rješavanju ključnih razvojnih problema Splitsko-dalmatinske županije vezanih za pitanje rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja te je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ugovoren je 27. ožujka 2018.g., traje 15 mjeseci, a iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.496.021,00 kuna i to u 100%-tnom intenzitetu potpore. Važno je napomenuti da će se projekt baviti  aktualnom i vrlo važnom temom za sve socijalne partnere,  a to je nedostatak radne snage. Projektom će se nastojati riješiti ključni razvojni problemi SDŽ koja je sedma županija u HR po indeksu razvijenosti, i to u sferi rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja.

Cilj projekta je unaprijediti lokalne, županijske i nacionalne politike i mjere kako bi se osigurali kvalitetniji uvjeti rada i poslovanja za tvrtke i njihove zaposlenike, korištenjem sinergije interesa svih socijalnih partnera. Nastojat će se unaprijediti kvaliteta socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera, ali i održivost socijalnog dijaloga usmjeravanjem na ključna razvojna pitanja od zajedničkog interesa za održivost, konkurentnost i razvoj gospodarstva i radnih mjesta odnosno lokalnih i regionalnih zajednica.

U projektu će sudjelovati predstavnici županije, gradova, općina, razvojnih agencija, obrazovnih i socijalnih ustanova, javnih i privatnih institucija, sindikati, HUP i njegovi članovi s naglaskom na sektor građevinarstva, turizma i ugostiteljstva, IKT, proizvodnju, poljoprivredu, socijalne i zdravstvene usluge.

 

vrh stranice
vrh stranice