U Splitu održana osnivačka skupština Udruge male brodogradnje i nautičkog sektora

27.11.2009.

U Splitu održana osnivačka Skupština HUP udruge male brodogradnje i nautičkog sektora. Izabrano 11 članova Izvršnog odbora - predsjednik Romano Pičuljan, iz Brodogradnje Pičuljan d.o.o., dopredsjednici Vicenco Blagaić iz Profectus grupe d.d. i Roko Vuletić iz NCP Grupe
27. studenoga 2009., u u hotelu Le Meridien Lav, održana je osnivačka skupština HUP udruge male brodogradnje i nautičkog sektora. Na Skupštini je prisustvovalo 115 predstavnika tvrtki iz djelatnosti male brodogradnje i nautičkog sektora. Skupštinu je otvorila Vesna Ivić-Šimetin, direktorica regionalnog ureda Split koja je Skupštinu i vodila, a prigodnim riječima prisutnima se obratio Hrvoje Marušić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija. Nakon njega, prisutne je pozdravio i Damir Kuštrak, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a čije je prisustvo izazvalo posebnu pažnju i odobravanje, jer je dokaz da Hrvatska udruga poslodavaca gleda na osnivanje ove udruge s posebnom pažnjom. Inicijativni odbor nove udruge je na sjednici održanoj 23. studenoga donio zaključak da će predstavnici svih tijela udruge koji budu izabrani na ovoj skupštini imati privremeni mandat do nove Izborne Skupštine predviđene za veljaču 2010. što je najavljeno i na samoj Skupštini. Od 22 kandidata za Izvršni odbor, članovi Skupštine izabrali su ukupno 11 članova Izvršnog odbora:

Romano Pičuljan, Brodogradnja Pičuljan d.o.o., Dario Marjan, Nautika centar Nava d.o.o., Roko Vuletić, NCP Grupa d.d., Braslav Karlić, Fabra d.o.o.- More, Leo Lemešić, Fortuna yachting d.o.o., Vicenco Blagaić, Profectus grupa d.d., Mario Knego, Euromarine d.o.o., Krešimir Žic, Marina Punat d.o.o., Denis Vidaković, Sas Vektor d.d., Ante Kovačević, Mechanic nautic d.o.o.i Čalić Nevenka, Navella d.o.o.. Članovi su za predsjednika Izvršnog odbora koji je i na Skupštini dobio najveći broj glasova izabrali Romana Pičuljana. Za dopredsjednike udruge izabrani su Vicenco Blagaić i Roko Vuletić.

Na Skupštini je izglasan Statut udruge, izabran je predstavnik za Skupštinu HUP-a te zastupnici udruge. Na Skupštini je odlučeno da će predstavnici za razna tijela biti uvijek vezani za funkcije predsjednika i dva dopredsjednika. Kao i članovi Izvršnog odbora, njihov mandat će biti privremen, do nove, Izborne Skupštine. Novi Izvršni odbor će do nove Skupštine pripremiti Program rada udruge te odmah pristupiti aktivnostima za rješavanje zakonodavnih i ostalih problema koji muče malu brodogradnju i sve djelatnosti nautičkog sektora.

Udruga male brodogradnje i nautičkog sektora je prva udruga osnovana pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca čije će sjedište biti u Splitu, a područje djelovanja u cijeloj Hrvatskoj. Nakon završene Skupštine, održana je konferencija za novinare na kojoj su se novoizabrani predstavnici Izvršnog odbora, uz predsjednika HUP-a Dalmacija Hrvoja Marušića te predsjednika HUP-a Damira Kuštraka predstavili javnosti.
vrh stranice
vrh stranice