U Splitu održan Okrugli stol o učincima mjera HZZ-a za samozapošljavanje nezaposlenih osoba

07.11.2012.

07. studenoga 2012., u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Split održan je okrugli stol Samozapošljavanje nezaposlenih osoba - dosadašnja iskustva te novosti u daljnjem provođenju mjere.
07. studenoga 2012., u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Split održan je okrugli stol „Samozapošljavanje nezaposlenih osoba - dosadašnja iskustva te novosti u daljnjem provođenju mjere“. Na okruglom stolu su predstavnici Zavoda Područne službe Split predstavili poboljšanja mjera za dugotrajno nezaposlene osobe, osobe preko 50 godina starosti te izmjene koja poslodavcima, ali i korisnicima olakšavaju korištenje sredstava za zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa jer su manje rigidne. Prisutni su mogli čuti i iskustva nekoliko vlasnika obrta koji su iskoristili sredstva Zavoda za samozapošljavanje. Predstavnici Zavoda za zapošljavanje detaljno su predstavili novosti vezane upravo za samozapošljavanje, poput uvođenja savjetnika za samozapošljavanje, pomoć pri izradi poslovnog plana, podršku i praćenje tvrtki godinu dana nakon osnutka, uvođenje informativnih radionica za potencijalne korisnike itd…

Na okruglom stolu upućen je poziv svim partnerskim institucijama (HUP, HGK, Obrtnička komora, Županija, Poduzetnički inkubatori i drugi) za pomoć tvrtkama koje će se osnivati putem ovih mjera. Na okruglom stolu, ispred HUP-a, sudjelovala je direktorica regionalnog ureda Vesna Ivić-Šimetin koja je iskazala zainteresiranost svoje institucije za pomoć novim poslodavcima - potencijalnim članovima Hrvatske udruge poslodavaca.
vrh stranice
vrh stranice