U Splitu je održana radionica Predstavljanje praktičnih alata za suzbijanje diskriminacije

08.07.2010.

HZZ je u sklopu Programa Zajednice – PROGRESS krajem prošle godine započeo s provedbom projekta „Poticanje ravnopravnosti na hrvatskom tržištu rada“ čiji rezultati trebaju doprinijeti razvoju nacionalne politike suzbijanja diskriminacije na hrvatskom tržištu rada. Hrvatska udruga poslodavaca je jedan od sudionika u provedbi projekta. Na radionici održanoj 8. srpnja 2010., u prostorima HZZ-a Područne službe Split, a u zajedničkoj organizaciji HZZ-a i HUP-a Podružnice Dalmacija, predstavljen je dokument „Praktični alati za suzbijanje diskriminacije“ izrađen u sklopu ovog projekta, a koji ima za cilj poslodavcima pružiti praktične smjernice o provedbi antidiskriminacijskih mjera i politika raznolikosti u njihovim tvrtkama.
HZZ je u sklopu Programa Zajednice – PROGRESS krajem prošle godine započeo s provedbom projekta „Poticanje ravnopravnosti na hrvatskom tržištu rada“ čiji rezultati trebaju doprinijeti razvoju nacionalne politike suzbijanja diskriminacije na hrvatskom tržištu rada. Hrvatska udruga poslodavaca je jedan od sudionika u provedbi projekta.

Na radionici održanoj 8. srpnja 2010., u prostorima HZZ-a Područne službe Split, a u zajedničkoj organizaciji HZZ-a i HUP-a Podružnice Dalmacija, predstavljen je dokument „Praktični alati za suzbijanje diskriminacije“ izrađen u sklopu ovog projekta, a koji ima za cilj poslodavcima pružiti praktične smjernice o provedbi antidiskriminacijskih mjera i politika raznolikosti u njihovim tvrtkama. Suzbijanje diskriminacije i upravljanje raznolikošću u tvrtkama je ključno za postizanje jednakosti na tržištu rada. Jedna od ključnih poruka predstavljenih Praktičnih alata za suzbijanje diskriminacije je da je upravljanje raznolikošću prikladan alat za osiguravanje najboljih mogućnosti za razvoj karijere, radnih uvjeta i društveno odgovorno poslovanje. Svaka organizacija treba razviti osobnu viziju unutar svog posebnog konteksta te planirati i provesti strategiju prema toj viziji, biti svjesna društvenih doprinosa koje stvara, ali i ograničenja. U uvodnom dijelu radionice, sudionicima su se obratili Miroslav Delić, pročelnik HZZ-a Područne službe Split i Vesna Ivić Šimetin, direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split. Radionicu je vodila Una Kociper, voditeljica projekta i Katrin Wladasch, stručnjakinja u izradi dokumenta.
vrh stranice
vrh stranice