U prolasku od dobavljača do zdravstvenih ustanova važno je osigurati poseban status i prioritet veledrogerijama

17.03.2020.

Zagreb, 17.3.2020. - Članovi HUP- Koordinacije veledrogerija zadnjih nekoliko dana održavaju kontinuirane tematske sastanke kako bi definirali ključne mjere za osiguranje opskrbe hrvatskih bolnica, ljekarni i pacijenata neophodnim lijekovima i medicinskim proizvodima.

"U kriznim situacijama, kao što je i pandemija korona virusa, važno je  osigurati poseban status i prioritet prolaska koji će nam omogućiti pristup dobavljačima i svim zdravstvenim ustanovama u bilo kakvim okolnostima, a sve s ciljem zaštite zdravlja stanovništva." – izjavila je Diana Percač, predsjednica HUP- Koordinacije veledrogerija.

Veledrogerije ulažu maksimalne napore kako bi redovitom opskrbom lijekova i medicinskih proizvoda omogućile normalno pružanje zdravstvene skrbi svim pacijentima. Jučerašnjim pljeskom odano je priznanje zdravstvenim radnicima i svima onima koji rade na suzbijanju širenja virusa, na čemu im i mi zahvaljujemo i čestitamo, a svojim društveno odgovornim ponašanjem činimo sve kako bismo pridonijeli sprečavanju širenja zaraze te istovremeno osigurali sigurnost zdravstvenog sustava.

Kontinuirano radimo na osiguravanju prolaza prometu lijekova prema svim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zdravlja našeg stanovništva kojeg također ovim putem pozivamo na solidarnost i društveno odgovornost, posebno prema našim najranjivijim skupinama društva.

vrh stranice
vrh stranice