U pogonima tvrtke PIP d.o.o. održana sjednica Izvršnog odbora HUP-a

20.11.2019.

U prostorima tvrtke PIP d.o.o. u Pisarovini održana je 14. studenog 2019. sjednica Izvršnog odbora HUP-a i tom je prilikom Ivan Bračić, član IO HUP-a i osnivač PIP-a predstavio rad i proizvodne pogone ove inovativne pčelarske tvrtke koja se ističe u proizvodnji kvalitetnih proizvoda na bazi meda, propolisa i matične mliječi.

Direktor PIP-a Domagoj Bračić uvodno je pozdravio prisutne članove, a Ivan Bračić  ukratko prezentirao poslovanja tvrtke te se nadovezao na tridesetu godišnjicu poslovanja tvrtke PIP koja se obilježava ove godine.

Prilikom prezentacije osvrnuo se i na stanje u pčelarskoj industriji, u kojoj tvrtka PIP apsolutni lider. Takvu poziciju je zaslužila dugogodišnjim radom na razvoju pčelarstva, promociji i razvoju inovativnih preparata na bazi pčelinjih proizvoda  - meda, propolisa, matične mliječi, voska i peludi. 


PIP - 30 godina inovativnog rada u pčelarstvu i na području apiterapije 

PIP je pčelarska tvrtka čija djelatnost obuhvaća pčelarstvo i pčelinje proizvode, te područje apiterapije u segmentu dodataka prehrani i prirodne kozmetike. U provedbi radi se o razvoju i inovativnoj proizvodnji inovativnih proizvoda u inovativnim tehnološkim procesima. 

Inovativni proizvodi se naglašeno ističu kroz liniju Farmakol temeljenoj na načelima farmakologije – farmakologija u apiterapiji, a proizvodi su mednopropolisni sirupi bez konzervansa, propolisne otopine sa i bez alkohola,  matična mliječ, te prirodna kozmetika. 
Sjedište i proizvodnja tvrtke PIP je u Pisarovini gdje se uz liniju Farmakol stvaraju jedinstveni proizvodi Energypip i Coffeemed, linija Med hrvatskih pčelara, med s dodacima, medni likeri i drugi proizvodi.

Ove godine se obilježava 30. obljetnica tvrtke PIP koja je  dio 90. obiteljske obljetnice bavljenja pčelarstvom, 140. obljetnice organiziranog hrvatskog pčelarstva i 731 godinu običajnog prava, i za pčelarstvo, u hrvatskoj pravnoj povijesti, „Vinodolski zakonik“ iz 1288. Godine.

''Zahvaljujući znanju - vještinama - zalaganju, tom neopipljivom kapitalu, zaposlenika vjerujem u još dugo razdoblje u kojem će se primjenjivati PIP-ovi slogani: SVE ZA PČELARSTVO*SVE OD PČELA  i IZMEĐU PREHRANE I FARMACEUTIKE''  - zaključio je Ivan Bračić
Prigodom obilježavanja 30. obljetnice rada, tvrtka PIP d.o.o. objavila je natječaj za donaciju za projekte koji potiču razvoj pčelarstva u Republici Hrvatskoj s ciljem popularizacije pčelarstva i pčelinjih proizvoda.

Natječajem se žele potaknuti projekti biotehnološkog, obrazovnog i kulturološkog karaktera vezani uz segment pčelarstva, pčela i pčelinjih proizvoda - inovacije u pčelarstvu, razvoj novih proizvoda na bazi pčelinjih proizvoda, obrazovanje mladih pčelara, promocija pčelinjih proizvoda - meda, matične mliječi, peludi, propolisa i pčelinjeg voska.
Nakon održane sjednice, predsjednici HUPa Gordani Deranja, uručena je skulptura Zahvala pčeli. Ista skulptura uručena je i načelniku opčine Pisarovina, Tomislavu Kovačiću u znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju.

Članovi HUP-a imali su priliku obići proizvodni pogon te laboratorij opremljen za provođenje brojnih analiza meda i ostalih pčelinjih proizvoda kojim se garantira visoka kvaliteta finalnih produkata.
vrh stranice
vrh stranice