U Osijeku održan specijalistički seminar iz trgovačkog prava

16.04.2015.

Na traženje članica, dana 16. travnja 2015. godine, HUP Regionalni ured Osijeku, sklopu PUMA programa, organizirao je specijalistički seminar na temu pravnih i ekonomskih aspekata imovine i temeljnog kapitala poslovnih subjekata.
Seminar je održao mr. sc. Boris Vuković – Predsjednik odjela sudskog registra Trgovačkog suda u Osijeku koji je tijekom predavanja analizirao konkretne slučajeve iz prakse i odgovarao na mnogobrojna pitanja sudionika, a sve u cilju smanjenja praktičnih pogrešaka koje nastaju pri unosu imovine i kapitala u poslovne subjekte. Seminarom su se pojmovi imovine i temeljnog kapitala pokušali objasniti kroz pravne i ekonomske aspekte, jednako kao i njihov izuzetno bitan utjecaj na poslovne subjekte te utjecaj na sve ostale subjekte koji s njima stupaju u poslovne odnose. Upravo zbog velikog značaja imovine i temeljnog kapitala, posebno je regulirano provođenje postupka upisa u sudski registar povećanja i smanjenja temeljnog kapitala trgovačkih društava, razlikovanje imovine članova društva od imovine društva kao i pravila za unos i očuvanje temeljnog kapitala.
Tema seminara kao i sam predavač su ocijenjeni visokim ocjenama od strane su sudionika koji su aktivnim sudjelovanjem, postavljanjem pitanja te dijeljenjem svojih iskustava iz prakse još jednom potvrdili konkretnost teme i njezinu aktualnost te općenitu kvalitetu seminara koje organizira HUP Regionalni ured Osijek u sklopu PUMA programa.
vrh stranice
vrh stranice