U Osijeku održan okrugli stol „Mogućnosti EU fondova za poduzetnike“

13.02.2020.

S ciljem jačanja svjesnosti o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU fondove, kao i uočavanja prepreka prilikom samog apliciranja, HUP Regionalni ured Osijek organizirao je okrugli stol na temu: Mogućnosti EU fondova za poduzetnike koji se održao 13. veljače 2020. godine u svojim prostorijama.

Uvodnu prezentacije o trenutnim i budućim EU natječajima za poduzetništvo održala je državna tajnica Spomenka Đurić, Ministarstvo regionalnog razvojna i fondova Europske unije koja je istaknula trenutne, kao i skorašnje natječaje za poduzetnike. Svakako za izdvojiti je natječaj za energetsku učinkovitost koji će biti otvoren u travnju ove godine, a namijenjen mikro, malim, srednjim te velikim privatnim poduzetnicima za proizvodne industrije (min. 20% ušteda energije u proizvodnom procesu, min. 40% u pratećim/administrativnim zgradama), te za uslužne djelatnosti (turizam i trgovina - min. 20% ušteda).

Nakon prezentacije, uslijedila je konstruktivna rasprava na kojoj su na pitanja članova odgovarale Spomenka Đurić i Sanja Slunjski. O velikom interesu članova za ovim događajima, govori nam potreba o održavanja ovakvih skupova, te će HUP Reg. ured Osijek i u sljedećem razdoblju organizirati slične događaje.

vrh stranice
vrh stranice