Tjedan psihologije obilježen u Splitu konferencijom Ja psiholog/ica poduzet/nica

19.02.2020.

U sklopu Tjedna psihologije, Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom, Sekcija za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju te Društvom psihologa u Splitu, održala je konferenciju Ja psiholog/ica poduzet/nica.

 

Predavači Slobodan Jović, vlasnik tvrtke Selekcija.hr i Sandra Čanić, nezavisna konzultantica u području ljudskih resursa, pred brojnim zainteresiranim sudionicima, menadžerima i stručnjacima, govorili su o načinima kako privući prave kandidate, što nam tehnologija može ponuditi u procesu upravljanja ljudskim potencijalima te kako razviti poslovnog menadžera u agenta upravljanja ljudskim resursima. Najviše razmjene iskustava je bilo oko razumijevanja procesa osobne, timske i organizacije promjene, budući na proces promjene utječu emocije, društveni i politički procesi unutar organizacije. Promjena zahtijeva da se suprotstavljena gledišta priznaju i da se o njima pregovara.

Organizacijska psihologija odavno je pronašla svoje mjesto u poslovnom svijetu, a organizacijski psiholozi, kao stručnjaci za organizacijsko ponašanje, nezaobilazno sudjeluju u (re)dizajniranju suvremenih organizacija. Uz interne stručnjake za ljudske potencijale, psiholozi kao vanjski konzultanti, efikasni su partneri organizacijama svih veličina i podrška u procesu kreiranja strateškog, „best fit“ pristupa upravljanja ljudskim resursima.

vrh stranice
vrh stranice