Svjetski dan kreditnih unija

15.10.2020.

Svjetski dan kreditnih unija slavi duh globalnog pokreta kreditnih unija. To je dan koji se obilježava svaki treći četvrtak u mjesecu listopadu počevši od 1948. godine, a s ciljem kako bi se prisjetilo povijesti pokreta, promovirala postignuća, odalo priznanje trudu i radu te podijelila iskustva članova.

 

Krajnji cilj je odati priznanje značajnom radu koje kreditne unije i ostale slične financije institucije rade diljem svijeta i kako bi se... u njihov rad uključilo što više članova.

Tijekom obilježavanja ovog dana u kreditnim unijama i ostalim sličnim financijskim institucijama diljem svijeta održavaju se razne parade, volontiranja, „otvorene kuće“, natjecanja i dr., no s obzirom na pandemiju koronavirusa, ovogodišnje slavlje se preselilo on-line.

Ove godine slogan i motiv obilježavanja je „ Inspiring hope for a global community““ – Inspiriranje nade za globalnu zajednicu. Više nego ikad želi se posebno naglasiti posvećenost kreditnih unija svojim članovima i svojoj misiji da im pruži financijsku potporu i pomoć u ovim vremenima bez presedana.

S godinama je rasla potreba za pravednim financijskim institucijama i 1971. godine osnovana je World Council of Credit Unions (WOCCU) čiji član je i Hrvatska udruga kreditnih unija kako bi pomogla stvoriti i održati ostale pokrete kreditnih unija u drugim državama. Danas taj pokret okuplja više od 291 milijuna ljudi u 118 država diljem svijeta, na 6 kontinenata.

 Vodeći brigu o zdravlju naših članova, prijatelja i zaposlenika s ponosom Vas pozivamo da se ove godine u mislima pridružite našem slavlju i 72. godini obilježavanja Svjetskog dana kreditnih unija u nadi da će idemo iduće godine ponovno zajedno proslaviti Svjetski dan kreditnih unija.

vrh stranice
vrh stranice