Svečano obilježena završnica PROJEKTA „Unapređenja mentorskog rada u turizmu i ugostiteljstvu“

12.06.2014.

Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Rijeka bila je jedan od partnera u projektu Unapređenja mentorskog rada u turizmu i ugostiteljstvu, koji je uspješno završen svečanim druženjem u Ugostiteljskoj školi Opatija, 11. lipnja 2014. uz doručak svih sudionika istoga. 
Ovaj je program, kojeg je osmislila Primorsko-goranska županija u suradnji s Milenij Hotelima, opatijskim Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Ugostiteljskom školom, za cilj imao unaprijediti mentorski rad povezivanjem obrazovanja s gospodarstvom i praksom kako bi učenici bili kompetentniji i konkurentniji te spremni za tržište rada.

Kroz projekt su svoja znanja i vještine unaprijedila 32 učenika i 8 mentora, koji su međusobno podijelili iskustva, a od čega će pored njih sami koristi imati i gospodarstvo, odnosno poslodavci ugostiteljsko-turističke djelatnosti. Najbolji učenici i mentori dobili su i zaslužene nagrade, čime je uz glazbu učenika škole obilježen uspješan završetak ovog projekta, ali i prema uvjerenju sudionika uspješan početak suradnje gospodarstva i Ugostiteljske škole jer je upravo suradnja škola i gospodarstva neophodna i izrazito važna za postizanje kvalitetnijeg obrazovanja.

Primorsko-goranska županija je u cijelosti financirala ovaj program, za koji su svi sudionici iskazali interes i namjeru da ga se nakon ove prve pilot-faze i nastavi.
vrh stranice
vrh stranice