Svečana dodjela Nagrade ključnarazlika – nagrada za raznolikost ljudskih potencijala

08.07.2014.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca 8. srpnja 2014. pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava, održana je svečana dodjela Nagrade ključnarazlika – nagrada za raznolikost ljudskih potencijala.
Nagrade su dodijeljene u 4 kategorije, a dobitnici su PLIVA Hrvatska d.o.o. osvojila je Nagradu u kategoriji opće ravnopravnosti odnosno poticanju raznolikosti zaposlenih, ACT Konto d.o.o. , osvojio je nagradu u kategoriji ravnopravnosti osoba s invaliditetom, Ernst & Young d.o.o., osvojio je Nagradu u kategoriji ravnopravnosti spolova i CIKLOPEA d.o.o. osvojila je nagradu u kategoriji dobne ravnopravnosti.
Dodjelu nagrada otvorio je ministar rada i mirovinskog sustava, Mirando Mrsić, koji je istaknuo da su tijekom 2013. godine zaposlene 1744 osobe s invaliditetom, što je najviše do sada u jednoj godini.
„Ponekad smo suočeni s predrasudama da netko ne može nešto napraviti – ono što je jedino sigurno je da pojedincu uvijek treba dati priliku da dokaže kako može napraviti sve isto kao i oni koji tu razliku nemaju“, istaknuo je Mrsić te dodao kako unutar društveno odgovorne poslovne politike treba svakodnevno promovirati i ravnopravnost žena.
Ministar se osvrnuo i na mjere zapošljavanja te istaknuo da je kroz mjeru zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa zaposleno 18.000 mladih od kojih je oko 60% nakon godine dana dobilo stalni posao. Također je napomenuo da je u prvih šest mjeseci ove godine kroz samozapošljavanje u vlastiti posao krenulo 2540 osoba, dok je u kategoriji dugotrajno nezaposlenih u prvih šest mjeseci ove godine zaposleno 350 osoba. To su male brojke, ali u pitanju su poslodavci kojima također treba odati priznanje jer i oni čine ključnu razliku, zaključio je Mrsić.
Nagrada ključnarazlika provodi se treću godinu zaredom, a cilj joj je prepoznati i promovirati poslodavce koji svojim kvalitetnim praksama potiču raznolikost u radnom okruženju i bore se protiv diskriminacije.
Nositelji projekta Nagrade ključnarazlika su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Institut za razvoj tržišta rada, portal MojPosao, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

vrh stranice
vrh stranice