Sustav za nadzor stanja specijalnih vozila proglašen najboljom start-up idejom

31.05.2019.

Dana 30. svibnja 2019. godine završen je drugi natječaj za najbolju startup ideju Grada Bjelovara - Startup 2019., a pobjednik je Goran Pauška s projektom sustava za nadzor stanja specijalnih vozila. Nagradu od 100 tisuća kuna, kaže, uložit će u razvoj i proizvodnju proizvoda koji je već testiran, a pomaže u kontroli rada specijaliziranih vozila poput onih vatrogasnih ili vozila hitne pomoći. Uz taj, predstavljena su još četiri projekta koji su ušli u uži izbor.

O pobjedniku su odlučivali direktorica HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika Anny Brusić, Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a - hrvatske mreže poslovnih anđela,  članovi CRANE-a Saša Cvetojević i Hrvoje Prpić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Alen Host, direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić, predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar Gabrijela Marija Patačko, direktor poslovnice Zagrebačke banke u Bjelovaru Vedran Vujčić, direktor Komercijalnog centra Erste banke u Bjelovaru Igor Topljak te potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić. Gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio se svima koji su prijavili svoje poduzetničke ideje, najavio Startup 2020. godine te je pozvao sve poduzetnike s dobrim zamislima da se pripremaju već sada. Napomenuo je kako se ne trebaju bojati prijaviti jer možda baš njihova ideja osvoji 100 tisuća kuna i ostvari velik uspjeh. Iako, prema statistikama, od 10 startupova, čak osam ih je osuđeno na propast, Davorin Štetner poručio je poduzetnicima da je i to dio posla te može značiti i korak naprijed.

Javno predstavljanje održano je u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, a 200-tinjak sudionika u publici potvrdilo je veliki interes za ovakav model podrške poduzetnicima.

 

vrh stranice
vrh stranice