Susret HUP – Koordinacije komercijalnih radio postaja s Predsjednikom Sabora RH

25.07.2017.

25.7.2017. Danas se u prostorijama Vlade RH susrelo predstavništvo HUP-Koordinacije komercijalnih radio postaja s Predsjednikom Sabora, Gordanom Jandrokovićem. Predstavnici Koordinacije upoznali su gospodina Jandrokovića s radom i aktivnostima Koordinacije, te s pripremama za aktivnim sudjelovanjem u donošenju medijske strategije i izmjenama postojećih medijskih akata, a za što su već ranije dobili podršku Ministarstva kulture.
HUP-Koordinacija komercijalnih radijskih postaja osnovana je početkom ove godine s ciljem jačanja radijske industrije kao gospodarske grane, očuvanja i unapređenja standarda u djelovanju ovog segmenta medijske kulture, te zaštite društveno odgovorne uloge radijskog medija, ali i komercijalnih uvjeta poslovanja unutar medijske industrije.

Predsjednik Jandroković, dao je podršku aktivnostima Koordinacije koje doprinose stabilnosti i uređenju područja djelovanja radijskih nakladnika, ali i medijske industrije općenito i naglasio kako je u proces donošenja medijske strategije i izmjene relevantnih medijskih zakona potrebno uključiti sve relevantne dionike, budući da je riječ o vrlo značajnom dokument za daljnji razvoj medijske industrije u Hrvatskoj. Sastanku su prisustvovali vlasnik „Radio Dalmacije“ Ivan Jurić Kaćunić, direktor „Radija Kaj“ Drago Gradečak te direktorica granskih udruga pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Jasminka Martinović i pravna savjetnica u HUP-u, Nuša Žunec.
vrh stranice
vrh stranice