Susret gospodarstvenika u Varaždinu

16.04.2015.

Hrvatska udruga poslodavaca organizirala je u Varaždinu susret s poslodavcima i poduzetnicima Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije. Susretu kojem je prisustvovalo 150 sudionika nazočili su i gradonačelnik Grada Varaždina, župan Međimurske županije i drugi predstavnici gradskih i županijskih vlasti.
Tema susreta bila je položaj gospodarstvenika u lokalnoj zajednici te preporuke za stvaranje boljeg i poticajnijeg poslovnog okruženja kao preduvjet za izlazak iz krize. HUP je tom prilikom predstavio rad Udruge te istaknuo neke od ključnih uspjeha koji su postignuti u izmjenama prijedloga zakona koje značajno utječu na poslovanje tvrtki. Posebno su se izdvojile dvije inicijative HUP-a, vezano uz izmjene Ovršnog zakona pri čemu su se oslobodili poslodavci od obveze provedbe ovrhe na plaćama radnika kao i podnošenje ustavne tužbe vezano uz dividendu pri čemu je Ustavni sud u dva navrata ukinuo sporne odredbe o oporezivanju dividende i udjela u dobiti Zakona o porezu na dohodak. „Vjerujemo i znamo da kao zemlja možemo bolje – i gospodarski i u svakom drugom smislu. Ali to bolje neće doći bez vizije, teških odluka i mukotrpnog rada. Mi koji vodimo tvrtke znamo da uspjeh nikome ne pada s neba. Međutim, trajnih i velikih rezultata nema bez jasne vizije, bez hrabrih odluka, bez odlučne provedbe i teškog i predanog rada. HUP je pouzdan i stabilan partner na kojeg uvijek možete računati da će vam pomoći u toj svakodnevnoj borbi i pratiti vas na putu vašeg razvoja. Tu smo uvijek za vas – i da vas podržimo u vašim uspjesima i da vam pomognemo savladati i ukloniti prepreke koje vam smetaju da biste bili još uspješniji.„ - tom je prilikom izjavila Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Na okruglom stolu koji je uslijedio razgovaralo se o preprekama i prilikama za uspješno poslovanje na lokalnoj i regionalnoj razini na kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, Gordana Deranja predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Franjo Turek, MIV d.d., Dubravka Lekić, Terme Jezerčica i Jasminka Porobija, direktorica regionalnog ureda HUP-a odgovornog za četiri županije.
vrh stranice
vrh stranice