Suradnja HUP-a i DUTP: Savjetovanje „Trgovinska politika EU“ u Rijeci

30.01.2013.

S ciljem upoznavanja članova s promjenama koje će nastupiti pristupanjem RH Europskoj uniji, krajem siječnja, u HUP Podružnici Rijeka organizirano je savjetovanje na temu „Trgovinska politika EU“, u suradnji s Državnim uredom za trgovinsku politiku.
Djelatnici Državnog ureda za trgovinsku politiku poslodavcima su predstavili što donosi poslovanje na jedinstvenom tržištu EU - ukidanje svih carinskih i necarinskih prepreka, ali i znatno povećanje konkurencije te preuzimanje zakonodavne regulative iz dijela trgovinskih mehanizama koje se odnose i na trgovinske zaštitne mehanizme i trgovinske prepreke. 

U Državnom uredu za trgovinsku politiku moguće je dobiti informacije o uvjetima trgovine na stranim tržištima, carinskim stopama na tržištu EU, količinskim ograničenjima, dozvolama i pristojbama, promjenama u europskom zakonodavstvu te trgovinskim ugovorima s trećim zemljama. Svi upiti mogu se slati na info@dutp.hr, a više informacija dostupno je na web stranici Državnog ureda za trgovinsku politiku.
vrh stranice
vrh stranice