Što je poduzetnicima potrebno u cilju postizanja konkurentnosti u budućnosti?

07.06.2019.

Kako bi svojim članovima približila ciljeve održivog razvoja koje svaka tvrtka koja želi (p)ostati konkurentna mora integrirati u poslovanje, Hrvatska udruga poslodavaca započinje s edukacijama u svrhu usmjeravanja i podrške članicama u njihovom djelovanju prema ispunjenju globalnih tržišnih zahtjeva.

 

Tema uvodnog predavanja koje se održalo 4.6.2019. bili su izazovi Agende 2030 s kojima se poslovni sektor susreće u pristupu ciljevima održivog razvoja. Vali Marszalek, savjetnica za održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj udruzi poslodavaca i izvršna direktorica Global Compact mreže Hrvatska, sudionicima je prikazala faze procesa integriranja ciljeva održivosti u poslovanje te zahtjeve okoliša, društva i novih tehnologija koje tvrtke moraju uzeti u obzir ako žele osigurati korporativnu održivost i zadržati dobru poziciju u lokalnom, regionalnom i/ili globalnom poslovnom okruženju. Pritom je opisan i važan odnos prema dionicima, od dobavljača preko partnera do kupaca i potrošača, a posebno i očekivanja investitora. U sklopu izlaganja, predstavljen je i UN Global Compact, najveća svjetska inicijativa za održivi razvoj i korporativnu održivost koja broji gotovo 10 000 članica iz poslovnog sektora, a koju u Hrvatskoj vodi upravo Hrvatska udruga poslodavaca.

Marina Ostojić, specijalistica za odnose sa zajednicom u tvrtki CEMEX Hrvatska, s okupljenima je podijelila primjer dobre prakse poslovanja tvrtke prema definiranim prioritetnim globalnim ciljevima.

Prva radionica, pod nazivom „Future-Fit Business – ispunjava li vaša tvrtka uvjete održivog poslovanja?“, održat će se 18. lipnja 2019.

 

vrh stranice
vrh stranice