Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote!

24.05.2018.

Zagreb, 22.5.2018. - STEMI je grupa hrvatskih entuzijasta koji su osvojili Hrvatsku i svijet svojim proizvodom uz koji svaka osoba, a prvenstveno djeca školske dobi, može samostalno napraviti i isprogramirati svog hexapod robota. Praćenjem uputa i izradom robota djeca se uče programiranju već od najranije dobi. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova – poboljšana serija, s motom „zabavi se uz budućnost!“

Radi se o atraktivnom šesteronožnom robotu koji u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima zajedno s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca (i svi koji se tako osjećaju) zajedno sa STEMI inženjerima prolaze kroz pravu tehnološku avanturu izrade robota. Bogata video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini ovu avanturu interaktivnom, zabavnom i izazovnom te djecu uči tehnologijama budućnosti.

 Nova serija robota, koja na hrvatsko tržište stiže od četvrtka 24. svibnja, bitno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje, i to u vidu modernijeg izgleda, veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavnijeg procesa slaganja, bogatijeg i zabavnijeg edukativnog sadržaja. Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje, a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica.

 Također, roboti će biti dostupni i u različitim bojama. Same komponente robota izrađene su od materijala koji su pomno birani sa svrhom veće sigurnosti, trajnosti i boljeg korisničkog iskustva.

 Osim izrade samih novih i poboljšanih robota, STEMI je u zadnjih godinu dana opremio laboratorij i multimedijalni studio za izradu edukacijskih tehnoloških avantura kojima uvlači mlade u STEM područje te time pretvara konzumente tehnologije u njene stvaratelje.

 „Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Inovacije novoosnovanih MSP“, tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (MINGO), dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 1.460.595,33 kuna. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosi 1.941.026,56 kuna“, ističe Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI.

 Vizija STEMI-ja je kreirati okruženje u kojem bilo koja osoba može postati kreator tehnologije, a ne biti samo korisnik i pasivni promatrač, dok je ideja i misija mladog tima približavanje tehnologije i robotike djeci, mladima i svima koji inspirirani lakoćom i jednostavnošću izrade ovih robota i korištenjem tehnologije – žele neke svoje dugogodišnje ideje oživjeti i sprovesti u djelo.

 Svoj primjerak novog STEMI hexapod robota možete preuzeti na web stranicama https://www.stemi.education/.

vrh stranice
vrh stranice